Dla mnie najlepszy cena jakość to Unitek 2.0. Testowałem wersję 10m vs jakiś Purelink 2x droższy. Na tym drugim były problemy w połączeniu z One X, a tańszym Unitek wszystkie ustawienia obrazu wykryte poprawnie. Samo opakowanie kabla w pudełku itd. robi wrażenie jakby był minimum 10x droższyWidziałem, są też HAMA. Jeden i drugi z "certyfikatem".
Wezmę jeden z dwóch, tyle, że 3m.
Ustawienia to podstawa. Druga sprawa, że kolega przesiadł się ze starego Sharpa, dlatego jest spory progres. Ten Samsung w swojej cenie nie ma konkurencji. Sam jestem z niego zadowolony, ale przesiadłem się z OLEDa 4K i trzeba było przełknąć kilka rzeczy w porównaniu do OLED, aby mieć TV +80"Pełno zachwytów ah i oh... @armanig rozumiem, że stacjonarnie brałeś w sklepie na miejscu?... Wczoraj byłem w MM inobok stal Sony FX8505 i w trybie kinowym świecił ostrzej i lepiej od tego Samsunga.... Czy to wynika że złego ustawienia tego Tv ??
Armanig nie miał miejsca i powynosił wszystkie filmy UHD do piwnicy.Armaning pytanko mam jak juz podepniesz xbox x pod swoje nu możesz mi spr jakiś film 4k hdr jak zachowuje się napęd uhd w xboxie x czy jest cichy?
Ustawienia to podstawa. Druga sprawa, że kolega przesiadł się ze starego Sharpa, dlatego jest spory progres. Ten Samsung w swojej cenie nie ma konkurencji. Sam jestem z niego zadowolony, ale przesiadłem się z OLEDa 4K i trzeba było przełknąć kilka rzeczy w porównaniu do OLED, aby mieć TV +80"
Armaning sprawdź sam balans bieli u siebie z nastaw które wstawiłem wyżej zobaczysz jak obraz się poprawia . Kolorów nie wstawiłem zostawiłem auto i zmieniłem z ciepły 2 na 1 jest kozak
Co ciekawe, przed chwilą przetestowałem niemal 1:1 ten sam trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=KxoQUjTyBNY
A kto mówił, że wygląda dobrze ? ; )
Miałem pisać, że nie było u Ciebie wow pod względem przekątnej. U mnie też nie, bo projektora używałem codziennie, a tu jednak ekran mniejszy. W każdym razie najważniejsze, że jesteś zadowolony (ja też, żeby nie było). Kolejna wymiana to już OLED 90" - 95" albo tak jak pisałem wcześniej Micro LedProgres jest, ale bez przesady ; )
Na Sharpie czerń była ok, a co najwazniejsze równo podświetlona.
Następnie, odpalając materiał 4K (czyli dobre żródlo) na matrycy FHD, jakość na prawdę fajna.
Natomiast granie w porównaniu do Samsunga, to już nie ma co porównywać.
Generalnie, nie ma żadnej przepaści. Nie ma mowy.
Jeżdzę na prezentacje topowych modeli od lat, czy to targi, czy salony jak jest okazja i do domu wracałem bez bólu.
Za każdym razem odpalałem swój tv z przyjemnością i gdyby nie gry, to pewnie nie wymieniałbym swojego, a przeczekał jeszcze 2,3 lata.
Oczywiście teraz jest lepiej, a do tego miazga w przypadku gamingu, ale nie przesadzajmy już ; )
Zapewne inne wrażenia mają osoby które przesiadają się z mniejszych tv (nawet lepszych), na większe.
Tutaj dochodzi efekt "wow" już w postaci samej przekątnej, sumuje się to z jakością obrazu i mamy euforie, mnie ta radość z przekątnej ominęła.
Zaraz wklepie.
Podświetlanie masz na 11? To akurat mi nie pasuje.
Jakie możliwości?Sony 85 ” wypada jednak lepiej niż Samsung. Wielkość 85” tez lepiej wyglada niż 82”. Możliwości tez zdecydowanie lepsze niż ma Samsung.
Miałem pisać, że nie było u Ciebie wow pod względem przekątnej. U mnie też nie, bo projektora używałem codziennie, a tu jednak ekran mniejszy. W każdym razie najważniejsze, że jesteś zadowolony (ja też, żeby nie było).
Kolejna wymiana to już OLED 90" - 95" albo tak jak pisałem wcześniej Micro Led