Dokładnie Pany, ustawianie, testy, materiały, wnioski. Warunki - dzień, noc.
Żródła wszystkie możliwe, od SD, poprzez HD i UHD, konsola ; )
W skrócie:
Niebo a ziemia na plus po tym co widać w sklepach bez kilkugodzinnej konfiguracji ustawień - a jeszcze dużo przede mną i nie piszę tu o kalibracji profi w domowych warunkach, bo po takiej dopiero można faktycznie ocenić co ten tv potrafi.
Być nawet może zamówię kalibrację do domu, a tymczasem wyciskam sam co mogę i różnice są duże.
To nie ma nic wspólnego ze sklepem.
Jakieś tryby dynamiczne, czy nawet filmowe w sklepie i odpalanie jakiś dem, bez wejścia w ustawianie (trzeba jeszcze wiedzieć co zrobić) nie ma żadnego sensu.
Tego nie da się zrobić w takich warunkach, a już oceniać cokolwiek mija się z celem.
To co było "wadą" w sklepie dla jednego modelu i na tej fali cała dyskusja ze sprzedawcą i dorabianie przez niego ideologi "bo przecież Pan widzi sam), to po odpowiednich nastawach, zupełnie nie ma znaczenia, a wręcz taka rozmowa szkodzi i wypacza rzeczywistość. Jak ktoś nie poświeci więcej czasu i nie uderzy w kilka miejsc, to pozamiatane.
Mi się udało spotkać jednego czy dwóch, który już na dzień dobry naświetlili temat i wszystko się potwierdziło.
Zresztą są też testy w sieci, też można sporo się dowiedzieć.
Dla mnie i tak najważniejsze są moje oczekiwania, wiedziałem co chce, co jest, a i tak wyszło lepiej jak oczekiwałem.
Czerń lepsza od mojego, zresztą nie ma co porównywać całości.
Jestem na prawdę zdziwiony, nastawiałem się w tej materii na coś gorszego - straszenie, że to czy tamto, szkoda gadać, jak widuje bardzo drogie tv na prezentacjach i to one są dla mnie wyznacznikiem, to uważam, że ten tv w swojej cenie wypada na tyle dobrze, że nie ma powodów do zmartwień.
Matryca też bez jakiś cloudingów jak to widzimy od lat w różnych miejscach w sieci, wręcz jest na prawdę świetnie (za tą cenę??), śmieje się, że może po tych dyskusjach w sklepie wysłali mi jakiś "premium" egzemplarz ; ) Tego się najbardziej obawiałem - czerni i przede wszystkim cloudingu.
Jeżeli chodzi o konsole, to co tu komentować. Bajka.
Ta płynność robi niesamowitą robotę i właśnie o to mi chodziło. Chce się grać, a gry w 4K + HDR?
Nie muszę chyba komentować.
Z tego tytułu jestem najbardziej zadowolony, właśnie m.in dlatego wgl. wziąłem pod uwagę Samsunga.
Ps. Byłbym zapomniał, genialny wręcz pilot. W prostocie siła. Bardzo mi przypadł do gustu.
A konsola? Też już jest ; )
Ostatnia sztuka się trafiła w sklepie w tym kolorze, a właśnie bardzo chciałem złoto-szarą.