Samsung 82" vs Sony 85" vs LG 86"?

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Aleś Ty tajemniczy. Ja w końcu załatwiam odbiory, za tydzień wjeżdża szafeczka rtv robiona na zamówienie i trzeba będzie pomalutku za sprzętami się oglądać. Instalację pod proja mam zrobioną, ale chyba oleje temat mimo to, że czarna tikkurila na ścianach w salonie:)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Projektor to nie tv. Do gier jako zamiennik tv nie nadaje się, owszem można i początkowo nawet można popuścić z wrażenia w pantalony, ale na dłuższą metę może zmęczyć (granie).

Jednym przyciskiem pilota zmniejszam sobie obraz :-D
A tak w ogóle,wziąłem bardzo jasno świecącego proja 4K z androidem na pokładzie (YT,Netflix,Geforce Now) i wywaliłem TV oraz Xboxa :grin:
chyba oleje temat

Nie świruj ;)

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Nie świruje, nie mam salki żeby wycisnąć maksa z projektora, a tv robią się coraz większe.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
E tam, który projektor zapewni Ci hdr na poziomie np Samsunga q95t? 85q95t kupisz za +/- 17k.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Zgadza się, zdaje sobie sprawę z tego, że przekątna robi robotę. Nie mówię definitywnie nie dla projektora. Instalację mam gotową, wyspa sufitowa zrobiona tak, że da się wmontować chowany ekran 120'.
Pomyśl też nad dostosowaniem pomieszczenia. Salon + projektor to trudny temat. Tzn. łatwy, ale jak chce się mieć dobrą jakość to gorzej :D

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Dlatego na tym etapie uważam, że duży tv jest optymalnym wyjściem, nie chciałoby mi się bawić w jaskinie jak u Bipo.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Dlatego na tym etapie uważam, że duży tv jest optymalnym wyjściem, nie chciałoby mi się bawić w jaskinie jak u Bipo.
Mi też, ani to wygodne, ani praktyczne, ale czasami nie ma wyjścia. Mi się marzy salka bez kompromisów. Czarne ściany itd. Kiedyś przyjdzie na to czas.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
LCD 85 daje więcej możliwości w warunkach dziennych , bez zasłaniania okien i wieczorami po kalibracji.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Zapewne ...
Ale musiałbyś mieć specjalne szkło powiększające.
Podobno takie produkują.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Widzę, że jesteś pod wrażeniem projekcji ; )
Pewnie, do filmów świetna sprawa. Tylko zaraz się okazuje, że te 120" na ekranie 16:9, przy źródle filmowym 21:9 - a taka jest zdecydowana większość filmów, już w cale nie jest takie duże.

Ja tam nie wyobrażam sobie zamienić dużego tv, na projekcje, czy w ogóle dokonywać jakiś wyborów.
Jedno drugie fajnie uzupełnia i niech tak zostanie. Tv jest bardziej uniwersalny, szczególnie duży tv.

Ostatnia edycja:
Do góry