Samsung 82" vs Sony 85" vs LG 86"?

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Tylko zaraz się okazuje, że te 120" na ekranie 16:9, przy źródle filmowym 21:9 - a taka jest zdecydowana większość filmów, już w cale nie jest takie duże.

Dlatego wziąłem sobie większy :grin:
Screenshot-20210210-001912.png

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Niech lepiej microleda wprowadzają.
Ma już w ogóle Android TV jakąś przeglądarkę internetową, coś co można odpalić jednym klikiem z obsługą myszki, jak na Tizenie?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Cena jest specjalna dla niebieskich !

armaning - będziesz to mia po 20.04.2021 w Google TV.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Od wczoraj zaczęły pojawiać się reklamy na YT na tv.
Ktoś to może sprawdzić u siebie na Samsungu?
Mam opłacony Premium YT, ikona też o tym mówi, więc nie ma mowy o jakimś wyłączeniu. Na tel. nie ma reklam.

Sprawdźcie chodziazby na tym filmie, oczywiscie na tv.

https://youtu.be/FAqH-F-KA94
Ostatni film Petrolhead dla przykładu.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dzięki. Czyli u mnie tylko problem. Pogrzebałem w sieci i sporo o tym.
Pięknie, człowiek płaci i jeszcze musi oglądać reklamy.

Widze jakieś kody, po 10zł, jak to u Ciebie wygląda?
Na jednym urządzeniu masz Premium, czy na kilku.
Ja potrzebuje co najmniej na 4 i to wszystko działało.
Teraz widzę, że jest jeszcze jakaś rodzinna za 35zł, a moja 23.99zł.

Nawet nie wiedziałem, myślałem, że mam tą droższą.

Jak to zdeaktywuje i kupię dostęp za 10zł, to jak to podpinamy pod YT?

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Ja mam pakiet rodzinny od początku, jestem zalogowany na swoje konto na TV, telefonie, Shield, PC itd i nie mam reklam. Do tego żona na swoim koncie też nie ma reklam. Umiesz już w VPNy to załóż sobie pakiet rodzinny na Indie i płacisz za 5 wolnych miejsc (kont) 7-8 zł całościowo. Dodajesz tylko potem konta do rodziny.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja też jestem zalogowany na wszystkie urządzenie i na żadnym nie było problemów, do wczoraj z TV. Tylko z TV i to Samsunga.
Na drugim tv (android), telefonie, PC itp. wszystko działa jak należy.

Dlatego mnie to dziwi. Abo mam teń tańszy i zupełnie mi rodzinny nie potrzebny, skoro od miesięcy wszystko działało jak należy.

Zresztą co to w ogóle za abonament "indywidualny", nigdzie o tym nie piszą, tylko o rodzinnym. Nie wiadomo dokładnie o co tu chodzi, bo to że jedno konto, to oczywiste, ale często oglądam na kilku urządzeniach jednocześnie i nigdy reklam na tym indywidualnym nie było.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Ja też jestem zalogowany na wszystkie urządzenie i na żadnym nie było problemów, do wczoraj z TV. Tylko z TV i to Samsunga.
Na drugim tv (android), telefonie, PC itp. wszystko działa jak należy.

Dlatego mnie to dziwi. Abo mam teń tańszy i zupełnie mi rodzinny nie potrzebny, skoro od miesięcy wszystko działało jak należy.

Zresztą co to w ogóle za abonament "indywidualny", nigdzie o tym nie piszą, tylko o rodzinnym. Nie wiadomo dokładnie o co tu chodzi, bo to że jedno konto, to oczywiste, ale często oglądam na kilku urządzeniach jednocześnie i nigdy reklam na tym indywidualnym nie było.
Nie będziesz miał reklam na swoim koncie niezależnie od ilości urządzeń. Pakiet rodzinny jest po to, żeby drugie konto (inny email) też nie miało reklam. Jak nie potrzebujesz kogoś dopisać to wystarczy pakiet indywidualny. Same reklamy w TV cholera wie dlaczego wychodzą. Mam dwa TV NU w domu i na żadnym nie ma reklam. Może się pojawią dopiero?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Czyli wszystko jasne, u mnie na jednym koncie.

Edit:
Odłączyłem teraz sparowany tel. w aplikacji YT na tv i nie widzę już reklam.
No ok, problem poniekąd się rozwiązał, zobaczymy na jak długo.
Ciekawa sytuacja.

Ostatnia edycja:

dmk84

New member
Tak dziala wszendobylska inwigilacja! Urzadzenia sie lacza,komunikuja,synchronizuja a pieprzone reklamy uprzykrzaja zycie! Ostatnio wlazlem na WP i byl art ze jakas nowosc na Netfixie jest. Wlazlem zdazylem przeczytac naglowek ze chodzi o "Plemiona Europy" i jep po kilkunastu sekundach powiadomienie z apki na tel ze polecaja nowy serial..."Plemiona Eoropy"

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To o czym piszesz jest omawiane w świetnej pozycji na Netlixie pt. Social Dilemma, polecam obejrzeć. Co najciekawsze, twórcy tych wszystkich mechanizmów i największych społecznościówek na świecie, otwarcie mówią, że swoim dzieciom zabraniają z tego korzystać.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jest specjalna oferta na 86" - teraz to rewelacyjny model w obecnej klasie cenowej.

Ostatnia edycja:
Do góry