Samsung 82" vs Sony 85" vs LG 86"?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kiedyś się człowiek do takich ślinił, pamiętam jak stała taka w Harrodsie w Londynie, cena szła już w grube setki tys., dziś się walają, ciekawe co będziemy mieć za 10 lat. Liczę, że standardem będą już technologie pokroju MicroLed, ew. te modułowe. To było by coś. Chcesz większy tv, dokładasz kilka klocków i temat zamknięty.

W ogóle mogliby już definitywnie zamknąć temat z tą czernią, bo ciągnie się to jak glut z nosa.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Za kilka dni powinienem mieć proja do zabawy.
Lipnego... ale jak mi się spodoba koncepcja,to pomyśli się nad czymś lepszym.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Za kilka dni powinienem mieć proja do zabawy.
Lipnego... ale jak mi się spodoba koncepcja,to pomyśli się nad czymś lepszym.
Proj świetna sprawa. Tęsknię za swoim Sony HW55 + MagicScreen. Kiedyś wrócę do projekcji.

Tez straciłem na tym "hobby" kopę kasy, ale tak to jest :D

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wkrótce będą Oled 83" ( czerwiec 2021) w bardzo dobrych cenach.
To będzie świetna jakość do dobrego domu.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jakość na pewno, szczególnie czerń przy takiej przekątnej robi robotę, ale jak się domyślam, cena nie mniejsza jak 30k?
U mnie problem z oledem byłby taki, że potrafię załączyć tv z jakąś statyczną grafiką na ekranie (np. YT) i pójść na drzemkę, a tv świeci... ; )
Nie mam zwyczaju za każdym razem wyłączać tv, jak nie oglądam.

Piramida, mówisz, że ekran Ci się nie zmieścił w pokoju? ; )

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Ciągle nie zamieniłbym swojego 82" na tego OLED. Miałem OLEDa 2 lata, znam tą jakość, ale nie warta jest takiej dopłaty. W tej cenie kupię projektor JVC + ekran 130" i mam efekt WOW.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Projektor to nie tv. Do gier jako zamiennik tv nie nadaje się, owszem można i początkowo nawet można popuścić z wrażenia w pantalony, ale na dłuższą metę może zmęczyć (granie).
Świetny jest do gier jeżdzonych, widok z maski + kierownica i można odpłynąć ; )

Do filmów, wiadomo - wow, ale też nie każdy film jest warty odpalania.
Ja już tylko odpalam projekcje do grubych pozycji i mam ucztę, a że większość obecnych filmów, to zapchaj dziury, to zwyczajnie mi sie nie chce. Nie warte lampy.

To jest właśnie problem posiadania dużego tv, już na tyle sensownie ogląda się na tym filmy, że nie zawsze mam ochotę odpalać cały majdan.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Mi ciągle brakuje projektora. Duży TV tego nie rekompensuje. Może przez to, że korzystałem z niego na codzień jako TV. Poza grami bo do tego miałem OLEDa.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Każdy ma inne potrzeby i inne oczekiwania.
I niech każdy je realizuje ku własnej największej radości.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Proj świetna sprawa :D
Właśnie testuję jeden "zabawkowy" i duży ekran robi mega wrażenie.
Myślę jednak,że mógłby być jeszcze większy (dało radę ustawić jakieś 110 cali z odległości 3m) a już z pewnością przy pasach góra/dół.

Do góry