No właśnie jak masz dość to trzeba coś zmienić

wypożycz sobie dwa z rożnych firm i będziesz wiedział co i jak .. i tak ze dwa razy i wybierzesz sobie.. jeśli chodzi o dł. kabli IC z tych bardziej firmowych to w zależności od firmy masz 0,5, 0,6, 0,75, 1 m.. oczywiście są i dłuższe ale one Ciebie nie interesują. Tylko też weź pod uwagę, że powiedzmy dzisiaj kupisz IC do tych kolumn co masz, a potem kupisz inne kolumny na których mogą troszkę inaczej brzmieć niż na tych co masz teraz.
Że mam dość to trochę zbyt ostre stwierdzenie, bardziej czuję po prostu niedosyt detaliczności i tutaj trzeba dobrać głównie odpowiednie kolumny, które zagrają dobrze całym pasmem, bo takich które grają skrajami pasma z cofniętą średnicą też nie lubię. Co do kabli to oczekuję od nich głównie przejrzystości przekazu i rozdzielczości, żeby mi też niczego nie odfiltrowywały z pasma, bo brzmienie wolę regulować dobierając odpowiednie kolumny, a kable wolałbym mieć już jedne porządne na całe życie, więc lepiej jakby niczego nie zmieniały w brzmieniu, a jedynie wiernie przekazywał dźwięk na końcówki nie degradując go jak to pewnie teraz robią moje IC z kabla sat
No nic trzeba będzie coś wypożyczyć na odsłuch żeby się przekonać czy gra jest warta świeczki i od razu pytanie do Kolegi, czy zna jakiś sklep internetowy który ma w tym zakresie wybór i świadczy taką usługę wysyłkowo?
Również dołączam się do gratulacji. Zajeloiście wyglądają te kloce. Sądziłem, że UHD będzie od Sony, ale jednak wskoczyłeś na wyższą półkę. Może się szarpnę na jakiś test UHD Sony kontra Oppo, tylko na razie czasu brak.
Oppo to Oppo jak to mówią i super pasuje do Onkyo

, zawsze sprzedam bez problemu, bo z poprzednim bdp od Sony teraz się bujam, a i cena poleciała na łeb na szyję, więc niekiedy warto dopłacić żeby później nie stracić
Drunk.
Ty na serio chcesz wydac taka kase na interconnecty RCA do amplitunera ?
Przeciez za 500zl zrobisz sobie kozackie kable albo nawet i kupisz.. Potem znowu bedziesz wymienial na zbalansowane jak zmienisz amplituner na pre-pro.
Szkoda kasy.IMHO.
Jest tyle przyzwoitych kabli z metra, do tego dobre zlocone, koncowki z lockiem i przede wszystkim zrobisz dokladnie taka dlugosc, jaka potrzebujesz. Nic ci sie nie bedzie platac. Zrob sobie slepy test na kablach ktore masz i przekonsz sie , czy zobaczysz roznice, a jesli zobaczysz, to moze okaze sie ze preferujesz kabel tanszy.
Mam oczywiście tą świadomość że w przyszłości mogę wejść w posiadanie przedwzmacniacza KD i wymienić IC RCA na XLR. W życiu mało jest prostych wyborów, z jednej strony pre-pro tylko jako używka wchodzi w grę i jak trafi się okazja to kupię bez zawahania, jednak z drugiej strony rynek wtórny tego typu sprzętów, gdzie głównie Onkyo mnie interesuje, praktycznie nie istnieje, więc nic nie jest pewne. Kolejna sprawa, to to że IC popularnych marek łatwo odsprzedać i nawet na allegro nie ma tego zbyt wiele z drugiej ręki. Wszystko teraz rozchodzi się o to ile taki IC wniesie do całości, dlatego mam zamiar wziąć na testy i się przekonać, jeśli nie będę zadowolony to wykonam IC samemu na wymiar i też byłbym wdzięczny za namiar na stosowny sklep gdzie mają wybór