Zgadza się Lolek.
Fajnie ze ma licznik Bit Rate.
Jak masz możliwość to przetestuj, żeby niepotrzebnie nie inwestować w plastikowe zabawkiGratulacje.
Przyznam, że mam teraz zagwostkę, bo miałem brać w ciemno Sony X800, ale widzę, że bez testów się nie obejdzie.![]()
Zapewne zadziała to tak jak myślisz w przypadku, gdy wyprowadzimy dźwięk z playera po analogu i pokaże wtedy tyle kanałów na wyjściu ile sobie ustawimy w konfiguracji głośników odtwarzacza. Ja mam 11 kanałów i amplituner odtworzył ten film ze zdjęć w atmosie, także po hdmi player wypuszcza na wyjście tyle ile jest na płycie czyli 7.1 True HD + mata data dla głośników sufitowych. Pewnie gdybym miał 5 kanałów to wypuściłby tyle samo, a downmix odbyłby się w amplitunerze.Btw, pokazuje 7.1 a jak ktoś ma 5 to pokaże 5.1 ?? Menu całkiem przyjazne jest![]()
Manu jest takie jak lubię, czyli przejrzyste, a co najważniejsze 0 smartów i innych śmieci, chciałbym żeby takie menu było w tv, a nie napaćkane kafelków jak w moim soniaku.
Player wstaje bardzo szybko i płyty też ładuje migiem. Dziwie się tylko, że firma Oppo nie zainwestuje w auto-kalibrację, wtedy można by brać wyższy model jako przedwzmacniacz. Kalibracja manualna bez EQ to taka trochę prowizorka moim zdaniem, no chyba że ma się idealne pomieszczenie pod względem akustycznym, to wtedy od biedy jeszcze ujdzie.
Jak masz możliwość to przetestuj, żeby niepotrzebnie nie inwestować w plastikowe zabawki
Zapewne zadziała to tak jak myślisz w przypadku, gdy wyprowadzimy dźwięk z playera po analogu i pokaże wtedy tyle kanałów na wyjściu ile sobie ustawimy w konfiguracji głośników odtwarzacza. Ja mam 11 kanałów i amplituner odtworzył ten film ze zdjęć w atmosie, także po hdmi player wypuszcza na wyjście tyle ile jest na płycie czyli 7.1 True HD + mata data dla głośników sufitowych. Pewnie gdybym miał 5 kanałów to wypuściłby tyle samo, a downmix odbyłby się w amplitunerze.
Rozumiem aluzję, ale mimo braku sensu robienia "ładnych" kabli których nie widać, nigdy nie wiadomo jak potoczy się ich dalszy los, więc jak już robić to porządnie. Poza tym nieraz ktoś zapuszcza żurawia za szafkę, a "groźnie" wyglądające grube kable zawsze budzą lęk w sercach potencjalnych początkujących audiofili.Z tego co widzę u Ciebie, okablowanie masz schowane w szafce za sprzętem, będziesz to jakoś eksponował, czy raczej dla dobrego samopoczucia?
Jest to filtr składowej stałej (DC blocker), wydawało mi się że Kolega jest zaznajomiony z firmą Tomanek....a to pudełko w środku to... jakiś filtr, kondycjoner...?
Wydawało mi się że coś takiego u kolegi widziałem:To Borixon, ja tylko teoretycznie![]()