[Nasze Zestawy AV] Projekt budżetowego kina

lolo2

Well-known member
Bez reklam
I tak jest juz bardzo dobrze. Bipa gonisz? ;)

No staram sie.
Ale jeszcze brakuje i szczerze nie wiem czemu.

Najprawdopodobniej wine ponosi PC. Filmy odtwarzane przez kompa "pewnosci nie mam" sa gorsze niz filmy odtwarzane przez player.
Poinstalowalem kodeki madVR aby uzyskac efekty darbee, jak przesadzam obrobka obrazu to komp nie wyrabia i obraz przerywa ale caly czas brakuje mi tej szczegolowosci.

Oczywiscie powoli zaczyna sie to robic pedantyzm, bo czlowiek patrzy na ekran z odleglosci 30 centymetrow i widzi niedoskonalosci.

W ciagu dwoch tygodni moze bedzie kolejny upgrejt.

rabit

Active member
Bez reklam
Co Ty chcesz tam jeszcze ulepszać? Dla mnie obraz super!!! Wiadomo, że aparat (nawet w telefonie) swoje podciągnie, żeby zdjęcia się ładnie prezentowały, ale z kiepskiego obrazu, nawet aparat nic nie zdziała. Czyżbyś zamienił swojego 450 na coś z wyższej półki? Oj czuję, że będzie się działo... :)

kaminskakl

Active member
Bez reklam
No staram sie.
Ale jeszcze brakuje i szczerze nie wiem czemu.

Najprawdopodobniej wine ponosi PC. Filmy odtwarzane przez kompa "pewnosci nie mam" sa gorsze niz filmy odtwarzane przez player.
Poinstalowalem kodeki madVR aby uzyskac efekty darbee, jak przesadzam obrobka obrazu to komp nie wyrabia i obraz przerywa ale caly czas brakuje mi tej szczegolowosci.

Oczywiscie powoli zaczyna sie to robic pedantyzm, bo czlowiek patrzy na ekran z odleglosci 30 centymetrow i widzi niedoskonalosci.

W ciagu dwoch tygodni moze bedzie kolejny upgrejt.
Oceniasz na podstawie zdjęć? Uwierz mi, że to nie ma sensu. Ja też nie umiem zrobić dobrego zdjęcia obrazu z mojego zestawu HW55 + MagicScreen, a na żywo jest naprawdę ok. Mega ostrość i nasycenie, czego nie widać na zdjęciach.

Jaki masz projektor?

werf

Active member
Bez reklam
Hm kawałek plandeki za 5 koła ?rozumiem jak by to były ze 4 metry kabla głośnikowego :-D Tak serio Lolo gratulacje fajnie się prezentują dwa niebieskie oka.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Czy warto doplacac.
Mysle ze odpowiedz jest na zdjeciu z poprzedniej strony.

Czy bedzie kalibracja projektora? Chyba juz to sobie daruje... szkoda kasy.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
No nie widać, na fotach bez różnicy. Niby ten wyżej jaśniejszy, ale taki kadr.
Za to MS robią w ramowych (czy już są zwijane?) więc pewnie ten na dole.

MS się sprawdzi głównie za dnia, ale czy Tobie to potrzebne mając salkę?
Jesteś zadowolony?

Edit:

Czy warto doplacac.
Mysle ze odpowiedz jest na zdjeciu z poprzedniej strony.

Czyli nie, hmm... No i co teraz? ; )

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Jedna rzecz, ktora rzuca sie w oczy to podswietlenie tylne.

Morzecie wiezyc lub nie ale bordery sa absolutnie nie potrzebne do multiformatu. Mam przesowne Bordery ale.... w MS mamy Ledy z tylu wiec gdy zapalamy led nie mozemy uzyc borderow bo zaslonimy led.
Gdy odpali sie led, to kontrast dostaje kopa, czarny robi sie taka smola ze chyba jest czarniejszy od czarnej tkaniny z ktorej mam bordery.
Wiec musze "doslownie" zgrzeszyc i na okolo ekranu zrobic biale tlo aby tylnie podswietlenie pokazalo co potrafi.

Oczywiscie to podswietlenie to zwykly pasek led, wiec kazdy moze to se zrobic w swoim zakresie. Odrazu mowie ze warto...

Nawet telefon daje sie oszukac.

Tu wyzej jest akurat obraz 16:9 bez pasow.

Intenso

Banned
Zdejmij ten ekran, zapakuj i odeśli. Jak oddadzą kase to sobie ledy do starego ekranu kupisz i będzie to samo, zrobisz kalibrację biedzie jeszcze lepiej.:D

Do góry