Przycinające się filmy
Cześć,
ostatnimi czasy wygrzebałem mój stary komputer i wymieniłem w nim pare bebechów - cudów nie ma, ale te DVD ripy powinny(i tylko te próbuje oglądać, bo że BRripy będą sie ścinać to wiem), a nawet chodziły bez problemowo. Oto specyfikacja:
Intel 4 2.6 GHz z HT, ati x800 PRO, 3GB ramu, dysk 250GB(początkowo myślałem, że to wina dysku, bo pracuje jakby miał zejść z tego świata. Dziękuje uczciwemu sprzedawcy z allegro
)
Początkowo zainstalowałem allpayera, co było porażką, bo filmy sie zacinały a jak spróbowałem ustawić na cały ekran to wielka zamuła i koniec(w tym momencie podejrzewałem mój "super" sprzęt ale dałem mu kolejną szanse. Przeczytałem w necie, żeby ściągnąć XBMC, i tak też uczyniłem co pomogło, 1 film obejrzałem bez ścięć(hurra) ale... No właśnie, problem powrócił i filmy znów sie przycinają.
Nie mam pojęcia co może być nie tak. W WMP filmy czasami chodzą poprawnie, sciągnąłem również mp-hc na próbę i filmy również mają tendecję do ścinania jednakże jak otworze jakiekolwiek okno (właściwości/ustawienia cokolwiek) film zaczyna chodzić płynnie nawet jak okienko przesunę gdzieś w róg monitora tak że praktycznie go nie widać <- jest to rozwiązanie no ale to troche taka rzeźba w gównie, chociaż zdaje sobie sprawe że przy takim sprzęcie to pojęcie dobrze oddaje moją sytuacje
Dzięki.