Nic nie musisz robić, Kodi za Ciebie zrobi, a bądź pewien, że nie znasz godziny, ani minuty, kwestia czasu kiedy się wyłoży
Znajdę gdzieś wersję v7a?Link w poście 588 i 592.
Nightly ,bo akurat na nim gość zrobił drobną modyfikację.
Spadnie im sprzedaż telewizorów...Czytali?
Sony chce zablokować instalację wybranych aplikacji na telewizorach z Androidem
Sony opatentowało nowe rozwiązanie, które może nie przypaść do gustu wielu użytkownikom. Firma chce bowiem wprowadzić technologię, która blokowałaby instalację zewnętrznych aplikacji na telewizorach i odtwarzaczach multimedialnych wyposażonych w system Android. W ten sposób Japończycy chcą...www.komputerswiat.pl
Mam to samo, myślałem że to tylko u mnie takie hece są. Po zakupie Shielda, stary box poszedł piętro niżej i tam inni domownicy korzystają. Jak włączą YT to dzieje się tak jak piszesz - u mnie na smartfonie wyskakuje player. Żeby było śmieszniej to po tej zamianie boxów wymieniłem swój telefon na nowy i na nim też się to dzieje. Konta na telefonie i boxie zupełnie inne (konta google). Podejrzewam że ma to coś wspólnego z siecią WIFI w której się znajdują urządzenia ale bez przesady - siedzę na górze na telefonie i ciągle mam skrót do playera i tego co ktoś piętro niżej ogląda. Będę musiał powalczyć z tym w weekend.Przy okazji, jak to jest ze sterowaniem YT (na shieldzie) z poziomu smartfona?
YT loguje na TV za pomocą smartfona, bodajże podaję się kod z tv lub kod QR (jak pamietam). Potem, jak oglądamy coś na YT na tv (na swoim profilu), to na smartfonie pojawia się z automatu "player" w którym możemy pauzowac, mutować i przełączać filmy. Tylko dlaczego kurna, innym użytkownikom domostwa ; ) zalogowanym do tego samego wifi w domu, pojawia się też ten "player" na ich smartfonach?
Konto na YT jest moje i nikt nie powinien mieć dostępu do sterowania tym co oglądam na YT z poziomu innego telefonu, mimo, że każdy korzysta z tego samego wifi, bez jaj.
Nie muszę tłumaczyć, jak to wygląda w praktyce, jak jeden domownik wyłącza drugiemu to co ogląda ; )
Ktoś wie jak to permanentnie wyłączyć?
W ustawieniach konta YT na TV nic nie widzę, jest zakładka "połączone urzadzenia", ale jest info "brak urządzeń".
Według wypowiedzi przedstawicieli Sony, chodzi o przede wszystkim o nielegalne rozpowszechnianie IPTV.Czytali?
Sony chce zablokować instalację wybranych aplikacji na telewizorach z Androidem
Sony opatentowało nowe rozwiązanie, które może nie przypaść do gustu wielu użytkownikom. Firma chce bowiem wprowadzić technologię, która blokowałaby instalację zewnętrznych aplikacji na telewizorach i odtwarzaczach multimedialnych wyposażonych w system Android. W ten sposób Japończycy chcą...www.komputerswiat.pl
Egreat A5 też nie widzi HDR HLG.Rozkminiłbyś jak oglądać HDR HLG na Shieldzie