Płyty cd w stereo

gitarrra

Well-known member
Bez reklam
PSS.A w odtwarzaczu D.Sanborn solo.😜Ale o tym przy innej okazji.
I nadeszła ta "inna okazja". ;)
"Songs From The Night Before" to wydany w 1996 roku ,bodajże 12 album wirtuoza saksofonu altowego ,Davida Sanborna.
Muzyka jazzowa jako taka , to generalnie nie moja "bajka" ,a tej płyty słuchałem wyłącznie z powodu saksofonu Sanborna ,więc zacytuję recenzję tego albumu by Scott Yanow ,znalezioną w necie.

"Charakterystyczny alt Davida Sanborna jest obecny w całym zestawie, pieści melodie i gra krótkie, pełne duszy solówki w typowy sposób. Dołącza do niego elektroniczny kwartet, w którym występuje wybitny Ricky Peterson na klawiszach (w tym programowanie basu i perkusji), a także sekcja dęta, Sanborn nadaje człowieczeństwo i szczere uczucia temu, co mogłoby być anonimowym wysiłkiem."
Tyle recenzja.
Mistrz David w znakomitej formie.Polecam.

Nistety ,gdzieś mi wcięło zdjęcie okładki płyty.To "zapożyczyłem" z internetów😜
pobrane.jpg

Zdjęcie "wnętrza" już moje.

s
20241015_112516.jpg

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie, nie mam takiego urządzenia i nigdy mieć nie będę, może dlatego, że nie jestem audiofilem, ba ja nie cierpię tego słowa.. Mam swoje zdanie na jakie potrzeby to słowo zostało wymyślone. Choć jeśli ktoś uważa się za taką osobę to nic mi do tego, to wolny kraj.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie tylko w Azji są tego typu płyty produkowane i gro z nich na Świecie są w normalnych sklepach typu empik, pomimo, że Polska według niektórych polityków to kraj kwitnącej wiśni to niestety jest jak jest...
Jak każdy by tak podchodził, że coś jest wstawiane na forach, aby się tym pochwalić to fora, wątki motoryzacyjne, audio/video itp nie miały by sensu, bo wszystko byłoby chwaleniem się, przecież "zwykłe" płyty również odbierane by były jako taki preceder. A to jest hobby i nic więcej, aczkolwiek od powiedzmy stycznia/lutego przestaje kupować płyty w takim stopniu jak jest to teraz i zaczynam już słuchać tego co mam, bo zrobi się tak jak z filmami , że gro z nich już nie obejrzę, bo nie ma czasu, patrząc na to ile jest nowych seriali i filmów na platformach w streamingu, plus kilka innych rzeczy, które się robi bo się lubi i fizycznie nie ma tyle czasu na słuchanie i oglądanie, bo doby by zabrakło i ciągłe dokupowanie płyt cd powoduje, że gro płyt nie pamięta się, kiedy się je miało w odtwarzaczu, a przecież jeszcze jest streamer, na którym również słucham muzyki. Wniosek jest prosty trzeba zacząć słuchać płyt , które się już ma, bo życia zabraknie na ich przesłuchanie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Oczywiście, że nie mam i nigdy nie będę miał.... przykro mi, że zawiodłem:) i od razu napiszę Ci nie mam żadnych tego typu urządzeń. Wolę kupować np płyty.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Cuda Panie...:) najważniejsze, aby właściciel miał z tego radość jak słucha się wieczorami muzyki, popijając smakowity trunek..a fakt, że do muzyki podchodzę zapewne w inny sposób , niż audiofile to i mam swoje zdanie na temat różnych gadżetów. Nie moje pieniądze, a każdy sam podejmuje decyzje na co je wydawać, jak uważają, że jest im to potrzebne to dla mnie luzik.

gitarrra

Well-known member
Bez reklam
Ale dzięki takiemu "magicznemu" pudełeczku wieczorne słuchanie muzyki może dawać jeszcze większą radość.
Jeśli miałbym być szczery ,to wolałbym taki demagnetyzer, szczególnie gdy ma się dużo płyt, niż chociażby na przykład platformy antywibracyjne pod sprzęt. ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ale dzięki takiemu „magicznemu” pudełeczku wieczorne słuchanie muzyki może dawać jeszcze większą radość.
Gdybym był szczery, wolałbym taki demagnetyzer, szczególnie gdy ma się dużo płyty, niż zawsze na przykładzie platformy antywibracyjnej pod sprzętem.;)
Może to urządzenie byłoby lepszym zakupem, ale ja platformy tak jak i stolik kupiłem wyłącznie dla oczu. Wszystkie tego typu rzeczy jedni kupują , bo słyszą, a inni widzą i po prostu oczy się świecą, a buźka się cieszy. Wolę tę kasę przeznaczyć na nowy kabel głośnikowy jak wyjdzie VII generacja w Transparencie, ale każdy robi po swojemu

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Oj tam...zaraz wymyślił :-D
Gitarrra nie jest aż taki sprytny ,żeby zaraz cos wymyślić😜

A co z tymi kablami ,które masz teraz? ".Zużyły" się ,czy może zestarzały się ,że myślisz o kupnie nowych? Już nie "grają"?:unsure:
RCA skoczy na sprzedaż, bo będzie potrzebny XLR, a zasilający przeskoczy do amplitunera, a z amplitunera do odtwarzacza BD. Natomiast kabel głośnikowy będzie cieszył kogo innego, ja sobie kupię z nowej generacji, która wejdzie, ale to jeszcze chwila. Generalnie takie są plany, a jak wyjdzie to się zobaczy.. na razie daje szansę jeszcze firmie ROSE , aby w ciągu następnego roku zrobili następcę obecnego odtwarzacza streamingowego tj. 150 B. I oczywiście musi zagrać lepiej, niż obecny plus z ceną nie mogą przesadzić, bo np. Lumin P1 mini jest fajny a kosztuje zaledwie więcej o jakieś 2500 zł. A patrząc na to co zrobił jeden chiński Producent Ever Solo z topowym odtwarzaczem i ceną to nie wiem kto to kupi w takim kraju jak RP.

gitarrra

Well-known member
Bez reklam
A co RCA jest nie tak ,że chcesz go zamienić na XLR?
To samo z kablem głośnikowym. Ten obecny już "nie gra" , że chcesz nowszy? :unsure: A może nowszy "gra" lepiej?:unsure:

Do góry