Płyty cd w stereo

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A co RCA jest nie tak ,że chcesz go zamienić na XLR?
To samo z kablem głośnikowym. Ten obecny już "nie gra" , że chcesz nowszy? :unsure: A może nowszy "gra" lepiej?:unsure:
Nie w tym rzecz jak masz zbalansowany odwarzacz cd czy streamingowy i to samo z integrą to kabel xlr gra inaczej, niż RCA, najbardziej słychać to na dynamice w muzyce, ale generalnie to są inne kable, od razu byłby xlr, niestety Rose 250 ma tylko wejście Rca, co jest błędem i muszą to zmienić w następcy 250, bo dużo tańszy Ever Solo ma Xlry i generalnie wiele innych odtwarzaczy w tej cenie. Ja bardziej czekam na następce 150b, ale musi zagrać na poziomie lumina p1 mini i cenowo musi być tańszy.
Natomiast głośnikowy to jeszcze pewnie ze dwa lata jak nie trzy jak wejdzie nowa generacja w Transparencie, w rozliczeniu dam swój dołoży się pare zeta i będę się cieszył nowym kablem głośnikowym. A Transparent ma to do siebie, że robi różnicę z generacji na generacje i ludzie to doceniają.

gitarrra

Well-known member
Bez reklam

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Poczytaj sobie o budowie kabla xlr i rca trzeba by było być głuchym, aby tego nie usłyszeć. Warunek wszystkie urządzenia muszą być z balansowane, a nie na sztukę takie wejścia włożone, by podnieść cenę danego produktu.
To coś jak z płytą sacd nawet jak jest hybrydową to i tak różnicy w zwykłym cdeku wyższej jakości słuchacz nie usłyszy. Albo z płytami w formacie MQA i też jak odtwarzacz nie ma w sobie tego kodeka to sensu zakupu droższej płyty jest bez sensu, odtworzy taką płytę w standardowym formacie cd.
Ceny różnych rzeczy rosną z roku na rok i nie musi to być następca czegoś co już jest na rynku i dotyczy to wielu różnych produktów z xxxx branży. Wystarczy, że inflacja jest wysoka, cena paliwa, transportu rośnie, albo w górę idzie najniższa krajowa i wszyscy to odczuwamy nawet idąc do spożywczaka.
I ostatnia sprawa ludzie wydają na to co im się podoba, bo to ich pieniądze, ja sobie głowy nie zaśmiecam z jakich powodów ktoś coś kupuje to sprawa indywidualna i na pewno nie wydają na to coś wszystko co mają. Chyba że ktoś lubi taką zabawę, ale często kończy się to źle dla takich osób. Ale to nie moja sprawa i są ciekawsze rzeczy, niż zastanawianie się dlaczego ktoś coś kupuje.
My np. przygotowujemy się do wyjazdu do Azji i może uda nam się spotkać Lare Croft w taki, czy w innym wydaniu😎 i to jest zdecydowanie przyjemniejsze zastanawianie się, niż to dlaczego ktoś kupuje, czego ja osobiście bym nie kupił.
A życie mamy jedno i warto realizować swoje marzenia i dać innym sprawiać sobie przyjemność, pomimo faktu, że ja bym innych dokonał wyborów.
I tyle z mojej strony, jeśli chodzi o te aspekty, bo to wątek o płytach i tak niech zostanie. Jakieś płyty trzeba zamówićz klimatem Święt BN ...

Ostatnia edycja:

gitarrra

Well-known member
Bez reklam
To jak zbudowane są kable to jedno.A to czy ktoś jest głuchy czy nie ,to zupełnie inna sprawa.
Ciekawe co "słyszeli" ludzie ,którzy jakiś czas temu kupili od Sim Audio ,kosztujący 18000 tyś. dolarów procesor Moon CP-8 ?
Ja mam nieodparte wrażenie ,że ci nabywcy "słyszeli" bo...widzieli.
Bo gdyby rzeczywiście potrafili słyszeć ,to zorientowali by się ,że mają przed sobą raczej budżetowy sprzęt ,a nie hiendowy ampli.No bo jeśli coś kosztuje 18 k dolców to przecież musi "grać.A to ,że Sim wsadził do CP-8 bebechy od Denona za 1200 dolców ? Nieźle zarobili. :ROFLMAO: Zastanawia mnie tylko jaką minę mieli posiadacze CP-8 ,gdy dowiedzieli się ,co tak naprawdę jest w środku ich sprzętu.
Zastanawia mnie tylko ,dlaczego ałdiofile jak ognia boją się "ślepych" testów sprzętu?
Oczywiście każdy wydaje swoje pieniądze na co chce.I to jego prywatna sprawa.

Ostatnia edycja:
Do góry