Kilka dni przed wyjazdem majowym byłem u kumpla i posłuchałem kilku piosenek z najnowszej płyty Dody, jest na niej kilka znanych coverów (np Krakowski spleen, niech żyje bal...) w dość fajnych aranżacjach, jak również kilka Jej utworów, ale to co też jest warte odnotowania to fakt, że cała płyta była nagrywana we współpracy z Wojtkiem Zielińskim (a nie jak to myślałem, po jednym teledysku, że to tylko ten jeden utwór) i jego zespołem. Powiem szczerze, że dosyć fajnie jest to zrobione zarówno pod względem artystycznym jak i tym technicznym, gdzie gro różnych instrumentów jest słyszalna na dość dobrym poziomie, a co nie jest proste, szczególnie u naszych rodzimych artystów. Może wzięła sobie przykład z Perefectu, który to również współpracował z wyżej wymienionym kompozytorem, aranżerem, dyrygentem, muzykiem
Też dla ciekawości napiszę, jego zespół bodajże składa się z około 60 muzyków z czego około (jak dobrze pamiętam) 80% to kobiety … I tu potwierdza się co wielu artystów mówi, że kobiety mają ”to coś”, jeśli chodzi o granie na instrumentach co w wielu przypadkach się potwierdza, a i miłe jest to dla oczu.
. Wobec czego i ja sobie kupiłem tę płytkę .. Do tego jakość zdjęć i generalnie wydania tej płyty naprawdę jest fajna co też jest mniejszym, albo większym plusem dla wielu osób.
fallout 4 experimental serum
i tu kilka zdań od Wojtka ...