Tu sprawa jest absolutnie prosta, jeżeli masz strukturę AVCHD wykonaną z firmowym ekranem powitalnym.
Odłączasz sobie jakąś charakterystyczną klatkę ze swojego filmu lub bierzesz jakieś foto, które dobrze pasuje do charakteru filmu. Ładujesz to do programu NLE (i dodajesz co tam chcesz - muzykę, napisy ruchome prezentujące w pięknej formie tytuł i skrótowo treść, miejsce, czas itp). Jak pisałem, ja to robie w Pinnacle Studio, bo możliwości są duże i robi się bardzo szybko. Po nagraniu na dysku jako AVCHD mam też gotowe pliki informacyjne w BDMV. Teraz podstawienia: Uruchamiam Hexedit i wczytuje plik 00000.mpls z katalogu PLAYLIST i w oknie edycyjnym zmieniam z 00000.m2ts na 01400.M2TS (bo taką nazwę ma plik Intro) i zapisuje plik w katalogu PLAYLIST struktury, w której ma się znaleźć mój filmik Intro, nadając mu nazwę 01400.MPL (format 8.3 bo struktura czytana ma być z dysku lub karty). Teraz uruchamiam Total Commander, by przenieść i przystosować pozostałe pliki ze struktury AVCHD, w której znajduje się zapisany w Pinnacle filmik Intro do struktury, w której ma się uruchamiać. W jednym oknie TC ustawiam plik źródłowy, a w drugim oknie dotychczasowy plik związany z ekranem firmowym. Przyciskiem F6ZmPrzes w TC przerzucam nowy plik w miejsce starego z jednoczesną zmianą nazwy: 00000.m2ts na 01400.MTS w STREAM; 00000.clpi na 01400.CPI w CLIPINF. I to wszystko. Teraz po odpaleniu z dysku nowej struktury najpierw uruchamia się mój filmik Intro a następnie menu z multiAVCHD (nawet jeżeli przy tworzeniu menu sygnalizowany był błąd - o czym ktoś tu pisał; problem błędu ekranu powitalnego przy okazji znika)