Dziękuję za odzew Kiki . Czy jest możliwość zamówienie prezentacji TV - z tego co widziałem to doległość między nami dosyć duża, a jeśli nie to może znasz kogoś z Lublinie kto taką prezentację załątwić, no i jeszcze co z kalibracją.
warunki :
odległość od ekranu ?: 3 do 3.5 m
jak słońce świeci w pokoju ? : na telewizor , TV będzie na północnej ścianie okna mamy od południa i od wschodu, ale żaluzje na wszystkich oknach w razie czego.
Jak duży jest pokój: 4.5x5 m + połączony z kuchnią o ow. około 8m kwadratowych , TV będzie na dłuższej ścianie , wymiary salonu razem z kuchnią to 7.5 x 4.5m - około bo to nie jest dokładnie prostokąt
jaki masz obecnie telewizor? crt 22 cale
Sanyo , ale w starym mieszkaniu.
jakie programy najczęściej oglądasz? filmy 30%, dzieci -kreskówki 50%, programy informacyjne 20%.
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem :więcej wieczorem a dzieci bajki to pół na pół (dzień i wieczór)
preferowana wielkość telewizora?: 42 lub 46 cali ale jeśli uznacie że inny będzie lepszy jestem otwarty
preferowana marka ?: nie mam chociaż po wstępnym przeglądzie myślałem o LED Samsungu C7000( 8000 ma srebrną obudowę i żonie do wystroju nie pasuje
),Plaźmie Panasonicu GW 20 , także o Panasonicu V 20 -ale tu jet 42 cale a potem dopiero 50 więc z rozmiarami będzie kiepsko nie mówiąc już o tym że ma srebrną obudowę, Panasonic VT 20 -ale 50 cali tylko jest no i ciut za drogi, Pioneer Kuro poza zasięgiem cenowym chyba.
czego nie lubisz w telewizorach? - w starym przeszkadzał mi za mały obraz (22 cale oglądane z 2-ch metrów) - poza tym nie wiem.
jakie urządzenia będą podłączone ? -odtwarzacz Blue -Ray , amplituner i 4ry głośniki, DVD
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń ?- 90 % TV , 10% Blue Ray/DVD -orientacyjnie oczywiście
siedzisz na wprost czy również z katów bocznych ?- głównie na wprost na kanapie, ale też ze 20% stół - i tu już 20-30 stopni odchylenia od kierunku na wprost.
telewizor ma mieć wifi ?- może być ale nie musi żeby skorzystać z internetu bezprzewodowego.
ma czytać przez USB filmy ?- nie musi bo z kamery chyba mam inne wejście niż USB
jakimi złączami i co chcesz podłączyć ? nie wiem jakimi moze doradzicie najlepsze złącza - a podłączyć chcę Blue Ray ewentualnie DVD, czasem aparat fotograficzny (zdjęcia i krótkie filmiki) i kamera -filmy .
jaki masz sygnał ? :kablówka światłowodami (Enterpol firma w Lublinie), sygnał cyfrowy :SD głównie, 10 programów HD. -jest możliwość cofania programów czy też nagrywania .
ile programów HD ? 10
ile godzin dziennie ma grać telewizor ? około 3 godziny
ile osób zasiada przed telewizorem ? 2 przeważnie , czasem 4-ry .
ma stać czy wisieć ? -ma wisieć
jaka klasa cenowa ? -max 8 tys. zł za sam telewizor.