Witam!
Właśnie zmieniłem lokum i w związku z tym planuję doposażyć się w sprzęt
Przeczytałem pierwszą stronę tematu z wyborem tv i nadal nie wiem
a więc z podstawowych danych
odległość od ekranu: ok 4-4,5m m
jak słońce świeci w pokoju: z tyłu od około 16 do 18-19 ale TV oglądam przeważnie przy przysłoniętych zasłonach (pewnie zmienię na czarne rolety lub zasłony)
Jak duży jest pokój 17,1m2 (3m szeroko 5,7 długo - tv będzie na skraju długości, kanapa naprzeciwko)
jaki masz obecnie telewizor: zwykłe 24 cali
jakie programy najczęściej oglądasz: przyrodnicze typu Discovery, informacyjne tvn24/tvnWarszawa, muzyczne
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczorem
preferowana wielkość telewizora: 42" wzwyż?
preferowana marka: brak - ma być poprostu baaardzo dobry
czego nie lubisz w telewizorach: rozmytego obrazu, smużenia, "mlecznego" obrazu
jakie urządzenia będą podłączone: cyfrowy dekoder UPC(mediaboxHD), PS3, kino domowe,
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 20% TV 40% PS3, 20% filmy
siedzisz na wprost czy również z katów bocznych: ja, na wprost, goście z boku
telewizor ma mieć wifi: niekoniecznie, zbyt drogi bajer, zwykła skrętka wystarczy
ma czytać przez USB filmy: tak
jakimi złączami i co chcesz podłączyć: hdmi-ps3, hdmi- dekoder UPC, optycznym - kino domowe
jaki masz sygnał: cyfrowy - UPC
ile programów HD: 25
ile godzin dziennie ma grać telewizor: 4-5 w weekendy dłużej
ile osób zasiada przed telewizorem: 2 czasem więcej
ma stać czy wisieć: na razie stać ale tutaj dopuszczam powieszenie na ścianie - wynajmuję mieszkanie i nie wiem jak dogadam się z właścicielami
jaka klasa cenowa: czytaj dalej
4-5k zł
preferencje sklepu: SATURN
będę kupować za gotówkę i częściowo na raty, chcę kupić fajny, w miarę przyszłościowy tv, jak np bravia, chyba 3bx z gwarancją door-to-door, który podziała kilka lat. do tego oczywiście PS3 + kino myślę że 5.1
Więc tak, lecę teraz do saturna na rekonesans, co mają, po ile, może uda mi się wydębić listę tv z cenami.
Co byście polecili z telewizorów, jaki model/wersje ps3 i do tego jakieś niegłupie kino domowe.
ciężko określić mi na tą chwilę budżet ale myślę o 7-8k zł może być deko więcej, deko mniej.
dziękuję za wszelkie sugestie i podpowiedzi