tv
Dzięki za odpowiedź.
Co do wielkości widziałem u znajomego plazmę 42" z odległości 4,5m i wydawał mi się duży.
Po przeczytaniu paru postów zaakceptowałem 46". Patrząc na wielkości powyżej 50" wydają mi się
ogromne ale może się mylę.
Co do tv to co sądzisz o tak zachwalanych przez Kikiego tv Sony ?
Myślę tu o HX700 ,NX800 a szczególnie o HX900 lub LX900 których jeszcze nie ma.
Podobno są lepsze od modeli ubiegłorocznych.
Czy w ogóle można te tv porównywać?
Dzięki za odpowiedź.
Co do wielkości widziałem u znajomego plazmę 42" z odległości 4,5m i wydawał mi się duży.
Po przeczytaniu paru postów zaakceptowałem 46". Patrząc na wielkości powyżej 50" wydają mi się
ogromne ale może się mylę.
Co do tv to co sądzisz o tak zachwalanych przez Kikiego tv Sony ?
Myślę tu o HX700 ,NX800 a szczególnie o HX900 lub LX900 których jeszcze nie ma.
Podobno są lepsze od modeli ubiegłorocznych.
Czy w ogóle można te tv porównywać?
Poczytaj o :
Toshiba 55SV658D
Sharp XS1
Philips 52 PLF9704H/12
Pioneer 5090 (H) - jak znajdziesz w dobrej cenie, za więcej niż 10000 pln nie warto moim zdaniem
Twoje fundusze, odległość i dobry sygnał wskazują na ekran 50" i więcej, przy tej odległości przekątna poniżej 50" może być nie zadowalająca. Ja z takiej odległości oglądam 50" i mógłby być nawet większy.
Co do okna to powiem ci, że zawsze warto założyć jakieś rolety. Crt były z szybą, ale ze względu na rozmiar to nie przeszkadzało, gdy tv ma wielkość okna to zawsze może przeszkadzać. Niestety większość obecnych tv ma powierzchnię, która powoduje refleksy świetlne. Nie chodzi o całkowite zaciemnienie, ważne aby światło dzięki rolecie rozpraszało się, a nie bezpośrednio padało na tv, nie musi być idealnie ciemno.
Toshiba cenowo najbardziej odpowiada twoim wymaganiom z LCD, niestety tylko Philips i Sharp mają matryce matowe, niestety są droższe od Toshiby.
Z plazm poczytaj o Pioneer 5090 (H), jeśli chcesz mieć coś do kontrastu z innej technologii. Innych moim zdaniem nie warto rozważać. No i jak chcesz aby tv, stał to pamiętaj, że Pioneer nie ma w zestawie podstawy jak i głośników, trzeba je dokupić osobno.
Pamiętaj też o tym, że tak samo jak Sharp XS1 ten model nie jest już w produkcji, ze względu na wysokie koszta i może być ciężko z jego dostępnością.
I pamiętaj, że nie zawsze nowe modele oznaczają lepsze.
Czasami wchodzą na rynek nowe modele ale w innych klasach cenowych, albo nawet gorsze od poprzednich bo firmy tną koszty.