Playstation 5 - gry, sprzęt, wrażenia, nowości. Wszystko o PS5

Piramida

Well-known member
Bez reklam
FpFBc1PXsAEi134.jpg

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jakoś u tego Maniaka, nie zauważyłem specjalnej euforii. Bardziej się cieszył z odbioru paczki, jak z samego grania.
Co nie zmienia faktu, że chętnie bym przetestował.

Armanig,nie baw się w drobiazgi i bierz lepszego kompa z fajnym podświetleniem,bo przecież sam narzekałeś na słabe konsole :grin:

Żarty żartami, a Ty znowu mnie namówiłeś na Peceta ;-)
Właśnie składam powoli jakiegoś średniaka. Bez szaleństw, bo grać nie zamierzam (po za GTA5 ; ) ) ale już mnie irytują wolne dyski.
Chce mieć myk-myk i otwarte, czyli jakieś M.2 na nową płytę, jakiś procek i jakiś GPU RTX'a. Już się nie zrobię na PC za 15k, za rok to i tak by było warte połowe ; )

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie wiem, klikać sobie, sam się już zastanawiam na sensem, ale za późno.
Już pogoniłem pół PC, teraz kompletuje i słabo mi się robi. Jak zwykle znawcy, każdy poleca co innego.
Mogłem ładować w trupa kasę, albo zacząć od nowa na nowych przyszłościowych częściach, teraz szukam płyty. Dla nowej karty GPU i tak wąskim gardłem byłaby stara reszta, a najlepsze, że ten mój działał zajebiscie ; )

kuba378

Active member
Nie słuchaj Piramidy, PRO to przeżytek, bierz Super PRO Ti :razz:
Można by tak w kółko, co byś nie kupił, to będzie źle, bo zaraz wchodzi nowy model i to co kupiłeś okazuje się przeżytkiem 🤬
Trzeba co chwilę wymieniać, a króliczka i tak nie można dogonić 😐

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie składam pod granie, a pod myk-myk, a że jakis RTX będzie, no to będzie, a co ma nie być; )
Ugrzązłem tak w temacie PC, ze mam już dość.
Świat tabelek, wykresów i bólu głowy.
Nie warto to, bo wchodzi za rok tamto, warto, bo będzie na przyszłość, tego się nie opłaca, bo zaraz będą obniżki, nie będzie obniżek, bo tanio już było i tak w kółko, gimbaza i stare nerdy opanowały fora. Chore jazdy.
Jak kiedyś miałem frajdę ze składania, to teraz żałuję każdej straconej minuty, która plyta, jaki ram, czy chlodzenie, jeden poleca taki zestaw, drugi inny, a za rok i tak to nic nie będzie warte. Nie na moje nerwy, nie lubię, nie chce, a najlepsze jest to, że nawet nie potrzebuje : ) Masochizm z czystej postaci.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nie słuchaj Piramidy, PRO to przeżytek, bierz Super PRO Ti :razz:
Można by tak w kółko, co byś nie kupił, to będzie źle, bo zaraz wchodzi nowy model i to co kupiłeś okazuje się przeżytkiem 🤬
Trzeba co chwilę wymieniać, a króliczka i tak nie można dogonić 😐
RTX 4090 nie różni się aż tak bardzo od doznań na konsolach...
Przyszłość,to VR.

Napisz lepiej,w co grasz oprócz BeamNG.drive :grin:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Nie składam pod granie, a pod myk-myk, a że jakis RTX będzie, no to będzie, a co ma nie być; )
Ugrzązłem tak w temacie PC, ze mam już dość.
Świat tabelek, wykresów i bólu głowy.
Nie warto to, bo wchodzi za rok tamto, warto, bo będzie na przyszłość, tego się nie opłaca, bo zaraz będą obniżki, nie będzie obniżek, bo tanio już było i tak w kółko, gimbaza i stare nerdy opanowały fora. Chore jazdy.
Jak kiedyś miałem frajdę ze składania, to teraz żałuję każdej straconej minuty, która plyta, jaki ram, czy chlodzenie, jeden poleca taki zestaw, drugi inny, a za rok i tak to nic nie będzie warte. Nie na moje nerwy, nie lubię, nie chce, a najlepsze jest to, że nawet nie potrzebuje : ) Masochizm z czystej postaci.
Też zmieniłem stary PC głównie ze względu na dyski. Teraz wszędzie mam M2, pozbyłem się już standardowych SSD.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokładnie, też tak zamierzam. Ile masz slotów zajętych M.2?
Poszedłeś w ddr5 na z790, czy zostało po staremu?
Zastanawiam się, już miałem brać, ale teraz już sam nie wiem czy jest sens.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
U mnie to biurowiec z zinegrowaną grafiką i szybkimi dyskami :D Kupiłem Zotac Magnus One za śmieszne pieniądze. Jest wielkości głosików komputerowych.
Intel Core i5-10400, 16GB RAM, Wi-Fi 6, LAN 2.5 Gbps, Bluetooth, M2 Wd Blue i zasilacz z certyfikatem Platinum. Dokupiłem kolejny M2 1TB, zmieniłem chłodzenie na Noctua i śmiga jak dziki. W środku siedział też RTX 3060, ale sprzedałem.

Do góry