Słowo "testowałem" za dużo tutaj znaczy,przepraszam bo ostatnio jestem tak mało rozgarnięty gdyż ciągle myślę o tv... testowałem parę min ten model full hd gdyż 1st mało czasu 2nd coś nie byli za bardzo chętni kolesie :/ i to parę miesięcy temu było,przypadkiem,baner mnie zainteresował,teraz głównie chcą opchnąć 5080 więc 5090 nie dają,niektórzy mają na magazynach ale testować nie ma jak ... można tylko kupić.
Ten tv był/jest w galerii kazimierz,jakiś sklep ale nie pamiętam już jaki bo tego tam naprawdę sporo a gdzie widziałem jakiś tv to wpadałem,nie patrzyłem co to za sklep.
http://www.pioneer.pl/pl/products/shops/list.html
Sprawdź wszystkie te sklepy w/w na pewno gdzieś będzie model full hd
k:
-------------------
Ostatnio to już sam nie wiem co robić... testowałem sporo pioneera hd i wszystko było ok,kolory bardzo ostre oraz czerń.Porównałem z sonym,sharp i pioneer to klasa w sobie,nie wybierałem go gdyż dla mnie zawsze był powyżej 10tys. więc odpadał,ale teraz hd 7tys a full hd 9tys.
Teraz mam ciężki orzech do zgryzienia gdyż tv chce na 5lat a pasuje te full hd ponieważ coraz bardziej to się sławne staje i coraz więcej kanałów.Obliczyłem sobie że jak tv zostaje mi na dłuższą porę to lepiej full hd a znów 2tys to w ratach za bardzo nie będę czuł(jednak raty,pytałem się paru osób co się na tym znają i mówią że lepiej sobie w ratach brać bo zawsze kasa zostaje,ważne tylko jest aby mieć chociaż 80% kasy sprzętu przy sobie,pewnie w ratach dojdzie +1k bądź 1.5k ale dwa lata np. nie powinienm tego poczuć).
Dużo osób pisze że nie widać jakiejś dużej różnicy między 5080 a 5090 jednak brak tego znaczku "full hd" mnie przeraża.Widziałem na własne oczy co robi ten pioneer 5080 jednak ... ciągle myślę co zrobi 5090 ... wydaje mi się że powinien być o 50% lepszy ale nie mogę tego zweryfikować(nie widziałęm teraz 5090 a kiedy go "testowałem chwilkę" to było trochę temu oraz nie byłem wtedy zainteresowany tv jednak ... zobaczyłem pioneer nowy model coś takiego(baner taki wielki) i mnie skłoniło abym sobie zobaczył,była miazga jednak również jak widziałem (o wiele dłużej) hd to mnie ścięło heh brak słów marka Pioneer to numer 1.
Co wybralibyście w tej chwili,pioneer pdp5080xd hd 8g za 7tys czy pioneer lx5090 full hd 9g 9tys.
2tys dokładać to bardzo dużo ale jeśli model jest o wiele lepszy to pewnie się opłaca,patrząc na płacenie ratami to znów taki ból jak odrazu kaskę oddać nie jest,bank to robi heh ale oni nie płaczą bo dostają po roku/dwoch dodatkową kaske od nas ... magia rat eh.
Mam jeszcze miesiąc do podjęcia decyzji jednak myślę że lepiej było by poczekać 2/3miechy i sobie dozbierać parę k na full hd i się zabezpieczyć.Wszystko robię na szybko jednak kiedy przeanalizuję sobie sprawę zawsze podchodzę z dystansem i wolę poczekać aby wszystko było na setke załatwione.
Co byście zrobili w mojej sytuacji?
Ciągle jakoś tak myślę że tv hd na full hd to taki połowę full hd :/ i mnie to jakoś przeraża,również myślę że jeszcze lepszy obraz full hd będzie miało od hd,dla waszej informacji według mnie pioneer hd deklasował sharp/sony full hd no ale teraz x4500 więc można było by testować ;] ale znów cena ... sony droższy od pioneera...coś nieprawdopodobnego.
Głównym źródłem będzie nka sd jednak ma kanały fhd,następnie ps3 fhd,dvd sd i chyba tyle.Na nce za dużo przy fhd bym nie spędzał jednak pewnie gdybym oglądnął meczyk to by mnie ścięło(i tak ma być po zakupie heh,u kumpla wiele razy oglądałem fhd meczyk głównie canal+sport to poprostu miazga,oglądnąć super mecze/gwiazdy/kluby ich piękne podania/strzały itp. jednym słowem ogień).
Jestem taki nierozgarnięty w tym temacie gdyż 7/9tys. to dużo i nie chcę mieć takiej chwili że później będę żałował że nie dołożyłem groszy w stosunku do tyle tys.
Ma ktoś może jakieś testy między 5080 a 5090,również proszę o opinie użytkowników w/w modeli oraz linki z obrazkami w/w modeli.
Najlepiej to chyba było by posiedzieć parę h i posprawdzać obrazki na różnych sygnałach,na pewno będę testował oba tv(jeśli będzie taka możliwość bo teraz ceny tak spadły że sporo ludzi bierze te modele,ostatnio z kolesiem rozmawiałem to mówił że mieli sporo modeli 5080 ok 10 a teraz tylko 2 ...)
Dobra wystarczy już bo napisałem małą książeczke ... teraz czekam na wasze info bo nie mogę do siebie dojść heh.