Dzięki koledzy za odpowiedź z resetem.
Po kilku dniach obcowania z Pioneerem 5080XD i ochłonięciu z wrażeń moge trzeźwo opisać moje spostrzeżenia.
Na samym początu 50 cali robi niesamowite wrażenie, do tego desing TV jest naprawdę imponujący.
Po rozpakowaniu TV z kartonu od razu zauważyłem jak "licho jest zapakowany"
Styropiany na samym dole były popękane. Są za słabe na taki TV. Powinni zastosować coś podobnego jak w panasonicach. Styropian z domieszką gumy.
Ramka od TV jest bardzo miękka, fabrycznie nie jest oklejona folią. Na stykach TV ze steropianem pod światło widać mikro ryski. Mimo że zastosowali miękką piankę którą okryty jest TV.
Świecąca ramka jest naprawdę delikatna, po przetarciu najlepszą szmatką hoya widać ryski. Strach pomyśleć jak będzie wyglądać za powiedzmy 3 lata?
Kolej przyszła na pilot. Jes duży i z wyglądu przypomina chińską zabawkę. Mam uniwersalny więc dla mnie to nie problem.
Przy pierwszym uruchomieniu TV wyskoczyła plansza z wyborem języka. w dalszej kolejności wszystko mi znikło i pokazało się dziwne okienko. Może oprogramowanie jest stare? nie pamiętam jaki to był błąd. Wiecej już się nie pojawił.
Obraz w porównaniu Do PV700 jest zdecydowanie lepszy, czystszy z głębszą czernią. Co ciekawe zielone krawędzie w ruchu praktycznie nie występują. Trzeba się naprawdę mocno wpatrzec.
Zjawisko grenn ghosting jest 10 krotnie mniejsze niż w panasonicach.
Przyszła noc i czas przetestować tą słynną czerń. Pokój całkowicie ciemy. Lekkie rozczarowanie, czerń świeci filoletową poświatą. Jest lepiej niż w panasonicu pv70 ale do starego kineskopowca tej plaźmie daleko.
Czerń nie jest czarna tylko filoetowa. Ale to tylko jak jest cały ekran ciemny. w Filmach czy grach czerń jest dobra.
Pora przetestować TV na " czystość" matrycy. Przy niebieskiej planszy jeden martwy piksel.
Na czarnej testowej planszy widać dziwne śnieżenie ekranu. Takie fioletowe kropki, najwięcej widoczne na dole ekranu.
Zauważyłem jeszcze- najwięcej jest to widoczne w sporcie. Na twarzach zawodników gdy są w ruchu pojawia się tecza. coś podobnego jak przejścia tonalne. Pojawia się to na euro sport HD, TVP HD, N sport. Panas PV700 jest pozbawiony tego mankamentu.
Pioneer bardzo długo przełącza źródła sygnału, moje DVD wykrywa czasami 20 sekund. Z N ką jest lepiej około 5 sekund, ale czasami pojawia się błąd HDPC czy jakoś takGdy wyłączę TV dźwięk z Nboxa zanika. . N kę mam podłączoną z kinem domowym kablem optycznym.
Rażącą wadą jest również brak funkcji ustawienia fabryczne ( jedynie menu serwisowe). jest sporo róznych ustawień i możliwość ich przywrócenia na pewno by nie zaszkodziła.
Być może moja sztuka jest felerna, jutro TV zwracam do sklepu. 10 dni bez podania przyczyny. zobaczymy jaka będzie kolejna sztuka.
Ustawiałem TV na wszelkie możliwe sposoby. Również gotowe ustawienia wklejone w tym wątku.
Mały dowód że naprawdę posiadam 5080XD
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/245a8e092c06edc5.html