Pioneer G8

Koperfild

New member
No ale to brzmi jak jakiś absurd, chyba jasne, ze każdy wybierze Drive Mode 2, bo wtedy obraz będzie zawsze najpłynniejszy. Jaki jest sens tego ustawienia?

//EDIT:
"[Energy Save] "Mode2" is not an issue... just don't use it. As far as I can see, the only real problem comes when you are watching PAL video content such as sports – [Drive Mode] "2" is pretty much necessary to avoid judder. Here you have to make a choice: either put up with some judder by using [Drive Mode] "1", or accept a judder-free but noiser picture with [Drive Mode] "2". Nothing's perfect in life."

Ok, już wiem :)

Ostatnia edycja:

misiaczekmarek

Member
Bez reklam
IP Mode

szukam, szukam, ale nie znalazłem wyjaśnienia, może -AS- będzie wiedział:
co to jest IP Mode (po polsku Tryb IP) i co oznaczają poszczególne opcje?

użyłem googla i:

służy do wyboru jednego z trzech ustawień deinterlacera

Ostatnia edycja:

-AS-

New member
misiaczekmarek napisał:
służy do wyboru jednego z trzech ustawień deinterlacera

Dokładnie, I-P Mode służy do konwersji sygnału i (interlaced) do p (progressive) (stąd nazwa tryb i - p):

1 - idealne dla sygnału video
2 - ustawienia stadardowe
3 - idealne dla obrazów statycznych

Tryb ten da się zmieniać tylko po dostarczeniu sygnału i (interlaced) do TV. Pisząc w skrócie: wybierz 1 i zapomnij :)

Pozdrawiam

motobartcompany

New member
Jestem 100% zdecydowany na PDP-5080XA
Ten TV to było zawsze moje marzenie. Postanowiłem sprzedać panasonica PV700 i dołożyć połowe kasy.
Mam kilka pytań:

1. Jaka jest lepsza jakość N-box HDMI czy komponent? mam dobry komponent monstera.
2. Jaki jest rozstaw otworów na wieszak ścienny? ile jest otworów 4 czy 6? może pionek zastosował jakieś nietypowe rozwiązanie?

sanchopan

Banned
Mam Ferdka 8900HD przez HDMI - miodzio:D
Componenta mam podłączonego do DVD też przez Monstera - i to jest najlepszy układ w tym wypadku.
HDMI przydaje się mi do... kompa (DVI->HDMI) i powiem, że obraz z kompa jest o nieeebo lepszy niż w porównaniu do posiadanego wcześniej Panasa: także jeśli chodzi o filmy BlueRay tamże odtwarzane :eek:k: :D
Otworów jest 6, ale ja wykorzystuję 4, wieszak mam jakiś uniwersalny Vivanco chyba (w MMarkt kupiony - Panas 42" też na nim wisiał), wydaje mi się, że nic nietypowego pod względem otworów w Pionku nie występuję.;)

A_ndy

New member
motobartcompany napisał:
1. Jaka jest lepsza jakość N-box HDMI czy komponent? mam dobry komponent monstera.
2. Jaki jest rozstaw otworów na wieszak ścienny? ile jest otworów 4 czy 6? może pionek zastosował jakieś nietypowe rozwiązanie?

Witaj,

Mam 5080XA i N-boxa po HDMi... jakość znakomita, bez uwag ;-)
Nie sądzę, żebyś na komponencie osiągnął lepszy rezultat, zresztą bardzo dobry kabelek HDMI (np. MRS) można dostać za ok. 80 zł. Ja swój kabel komponent wykorzystałem do podłączenia DVD.

Otworów do powieszenia jest 6 (po 3 w pionie), rozstaw 500x300. Kupiłem uchwyt ARKAS PL50 i polecam go (299 zł w EURO)

Pozdrawiam, A_ndy

BlackC

New member
Podobno po komponencie można uzyskać lepszą jakość obrazu .
Cytat z testu AV :
"Zupełnie niezwykły jest fakt, że obraz okazał się lepszy
z wejścia Component niż z HDMI. Równie ostry
(co się nie zdarza) – a to za sprawą szerokiego pasma
wideo (co potwierdziły plansze z płyty DVE w wersji
HD DVD) – i mający nieco lepszą gammę. Po kalibracji
obydwu wejść okazało się, że obraz podawany z odtwarzacza
Toshiby w trybie 720p miał lepszą plastyczność,
to znaczy gradację tonalną. Z wejścia HDMI
(niezależnie od ustawienia gammy) był nieco jaśniejszy
w średnich szarościach, co odbierało mu część tej
wprost niewiarygodnej trójwymiarowości uzyskanej
ze złącza YUV."

A_ndy

New member
Nieźle, a ja nawet nie próbowałem tak podłączyć ;-(
Jak będę miał więcej czasu (na grzebanie w szafce z kablami) to oczywiście popróbuję.

Pozdrawiam, A_ndy

adramelech75

New member
n - kę miałem podłączoną pierwotnie przez komponent, ostatecznie zostało przez HDMI. Obraz na obydwu idealny HDMI zastosowałem z czystej estetyki ( wisi 1 kabel nie 5 ). Ale proponuję nie kupować gniotowatych tanich kabli tylko szarpnąć się na droższy, obraz zyskuje bez porównania.

motobartcompany

New member
A_ndy napisał:
Witaj,

Mam 5080XA i N-boxa po HDMi... jakość znakomita, bez uwag ;-)
Nie sądzę, żebyś na komponencie osiągnął lepszy rezultat, zresztą bardzo dobry kabelek HDMI (np. MRS) można dostać za ok. 80 zł. Ja swój kabel komponent wykorzystałem do podłączenia DVD.

Otworów do powieszenia jest 6 (po 3 w pionie), rozstaw 500x300. Kupiłem uchwyt ARKAS PL50 i polecam go (299 zł w EURO)

Pozdrawiam, A_ndy
Kolego mam jeszcze do ciebie kilka pytań:)

Ten uchwyt co wymieniłeś:
czy 6 otworów w TV współgra z tymi w wieszaku? ja miałem juz kilka sytuacji że niestety trzeba było nawiercać nowe otwory..

motobartcompany

New member
Gdyby to było takie proste to bym nie zawracał głowy.

W Jeleniej Górze na 100% nie ma żadnego TV pioneera.
Sam na razie nie mam tego TV.
Właśnie zabieram się za remont pokoju, kable w ścianie, podświetlenia itd;)
Wieszak musze kupić bo ściane wykładam piaskowcem.
Jak kupię nie odpowiedni to pół remontu pójdzie na marne.

Przy Panasie PV700 uniwersalny uchwyt musiałem ucinać bo wystawał po za telewizor, do tego 2 otwory mi nie grały.

Fixxxer

New member
koledzy czy ktoś z Was może podać mi wysokość (w cm) od dolnej podstawy do ekranu dla modelu 4280. Interesuje mnie czy głośnik centralny któy stoi przed tv nie zasłoni obrazu.
Dzięki

niestety jednak chyba zdecyduje sie na model 42 a nie 50. dodatkowy koszt głośników i podstawy winduje cene już raczej poza przewidziany budżet :(
gdyby nie to brałbym 50

Do góry