Na wszelki wypadek trzymaj steropian z opakowania pod ręką, by na niego opadła... no, szczenaNo to mam Dwie paczki odebrane:
UE46d700 + ht-d5550
Już nie mogę się doczekać jak wszystko podepnę i upadnie mi szczena do ziemi
Ja, choć jestem bardzo zadowolony z ustawień wgTokland'a w moim 46D7000, to też zauważam że w niektórych scenach studyjnych wszystko robi sę jak przez filtr wrzosofo-beżowo-fioletowy. W innych znowu jest rewelacyjna kolorystyka, niemal naturalna. Troszkę ściągnąłem w dół kolor czerwony i purpurę i wydaje się nieco lepiej. Może ktoś poda inne jeszcze parametry ustawień obrazu, chętnie bym porównał. Nieco brakuje mi czasu na samodzielne kombinacje.Z góry dzięki.Witam,
Wczoraj wieczorem przyjechał do mnie UE55D8000 - w porównaniu z moim starym Philipsem 42" ciężar Samsunaga wraz z paczką to piórko
Po podłaczeniu przeżyłem chwilę zwątpienia - obraz TVN HD z Dreamboxa 800 był beznadziejny na ustawieniach z kartonu.
Wpisałem - ustawiłem wg zaleceń/propozycji kolegi @tokland ale mam wrażenie że obraz na filmach (bo podczas np meczu jest OK) jest jak z brazylijskich seriali.
Jakie ustawienia maja wpływ na takie wyświetlanie obrazu?
Jakość 3D dla mnie rewelacyjna.
Pozdrawiam
Może tak rzeczywiście zrobię... Może za jednym razem załatwią tą poświatę, o której wspminałem.
To się nazywa pech... Nówka sprzęt, z pewnego źródła (sieć ElectroWorld) i jazda na maksa... pech jak krowa...
Ja co prawda nie mam takich efektów jak Ty, ale mam D7000-może to jakaś różnica...Mam jednak zapytanie dla posiadaczy D8000: czy u Was też się tak dzieje, że przy starcie TV najpierw obraz tak jakby mignie (szare tło przez ułamek sekundy) potem pojawia się na chwilę logo Smart TV potem znowu mignie taką jakby drobniutką szarą siateczką na całej powierzchni matrycy i dopiero pojawia się właściwy obraz? Przy wyłączaniu z kolei, tuż przed charakterystycznym stuknięciem przekaźniczka wyłączającego, pojawiają się na ułamek sekundy szare cieniutkie pionowe paseczki... czasem na części matrycy a czasem na całej. Nie wiem czy tak ma być, niby nic takiego ale trochę to denerwuje... poza tym TV działa super. Nie zauważyłem tego na TV, który oddałem do sklepu ale może po prostu nie zwróciłem na to uwagi. Czy moglibyście koledzy sprawdzić jak to się zachowuje u Was na D8000?
Pozdrawiam
Mam jednak zapytanie dla posiadaczy D8000: czy u Was też się tak dzieje, że przy starcie TV najpierw obraz tak jakby mignie (szare tło przez ułamek sekundy) potem pojawia się na chwilę logo Smart TV potem znowu mignie taką jakby drobniutką szarą siateczką na całej powierzchni matrycy i dopiero pojawia się właściwy obraz? Przy wyłączaniu z kolei, tuż przed charakterystycznym stuknięciem przekaźniczka wyłączającego, pojawiają się na ułamek sekundy szare cieniutkie pionowe paseczki... czasem na części matrycy a czasem na całej. Nie wiem czy tak ma być, niby nic takiego ale trochę to denerwuje... poza tym TV działa super. Nie zauważyłem tego na TV, który oddałem do sklepu ale może po prostu nie zwróciłem na to uwagi. Czy moglibyście koledzy sprawdzić jak to się zachowuje u Was na D8000?
UE55D8000 - nie zwracalem uwagi na takich elementy jak opisaleś powyżej ale przed chwilką włączyłem i wyłączyłem TV.
U mnie po właczeniu charakterystyczne delikatne "stuknięcie" włacznika, póżniej nic aż do wyświelenia logo SMART TV, następnie znów nic, póżniej po lewej i po prawej stronie delikatna poswiata szarości, później nic i własciwy obraz. Wyłączenie bez żadnych już udziwnień.
Gdybyś nie pisał o Twoich wrażeniach pewnie bym na to nawet nie zwrócił uwagi