Co prawda TV stoi w nowy mieszkaniu i nie bawię się nim jeszcze na ogrągło, ale pojechałem pod wieczór.Stuknięcie przekaźnika w tych modelach, zarówno przy załączeniu jak i wyłączeniu oznacza, że wszystko ok. Tak to ma działać. Natomiast skoro u Ciebie nie ma takich udziwnień jak u mnie, to znaczy, że z tym moim znów coś nie tak
W moim 46D7000 też jak wyżejCo do szarych pasków przy włączeniu to nic takiego w moim egzemplarzu nie występuje (ue40d8000). Włączam jest czarny ekran, następnie logo Smart TV, czarny ekran, jakiś program. Zero pasków czy szarości.
Co prawda TV stoi w nowy mieszkaniu i nie bawię się nim jeszcze na ogrągło, ale pojechałem pod wieczór.
Właczam -> Stukniecie -> czarny ekran -> Logo Smart -> czarny ekran -> oglądamy -> klikam wyłacz na pilocie -> czarny ekran stuknięcie -> wyłączony.
Chyba czeka Cię wizyta w sklepie
Aktualizowałeś soft ??
Stuknięcie przekaźnika w tych modelach, zarówno przy załączeniu jak i wyłączeniu oznacza, że wszystko ok. Tak to ma działać. Natomiast skoro u Ciebie nie ma takich udziwnień jak u mnie, to znaczy, że z tym moim znów coś nie tak Koleś w MM ma mi jutro sprawdzić też na innych D8000 jak to się zachowuje. Jeśli też nie będzie udziwnień to jutro tel do Samsunga i zobaczymy co powiedzą. Jak każą zgłaszać do naprawy to się wnerwię chyba.... Dopiero mi wymienili TV w ElectroWorld bo mi hotpiksel niebieski świecił jak ta lala a teraz znów to.... kuźwa zatłukę w tym sklepie kogoś.... coś czuję, że będzie kolejna wymiana...
Witam ja tam na twoim miejscu bardziej mialbym pretensje do firmy samsung niz do zprzedawcow w sklepie bo oni zadnego wplywu nie maja na jakosc produktow. A jesli ludzie cos kupuja to i samsung nie bardzo chyba chce zeby ich tv byly w miare bez awaryjne.... zreszta to nie tylko samsung jak wchodzil rok temu topowy model philipsa bylo to samo i kiedy na forum pojawil sie test porownywalny do ferrari to sie niezle usmialem bo tak jak pisalem wtedy ze jakby ferarri bylo tak awaryjne jak wtedy tv philipsa to juz bysmy zapomnieli o tej firmie. Podobnie jest z samsungiem robia tego bardzo duzo wiec i trafiaja sie trefne egzemplarze szkoda tylko ze to my ponosimy tego konsekwencje i nasze zdrowie. Patrzac tak na te tv i u znajomych to chyba tv soniaka najmniej sa waryjne i nie maja tyle roznych wad tego typu co u ciebie wystepuje i u innych. Pozdrawiam
Lolek
To mam problem bo jak kupie przez internet samsungaD i sie okaże że trafiłem akurat na egzemplarz z plamami czy chmurkami to bedzie kaszana bo wątpie ze po otwarciu paczki od kuriera i przetestowaniu go bede go mógł zwrócić na inny egzemplarz. Najlepiej by bylo kupic w sklepie na miejscu i przetestowac u nich albo lepiej w domu ale cena tv jest wieksza o pare stówek.
Do czego to doszło. Teraz żeby kupic TV trzeba go w sklepie sprawdzić 7 razy a producent wmawia ze jasne plamy na ekranie to norma. Co za świat.
... zgadza się, masz 100% racji. Niemniej jeśli uda mi się doprowadzić do wymiany to tym razem zażyczę sobie pełnego testu w sklepie zanim wywiozę sztukę do domu.
Z tymi podświetleniami też tak jest, że w poprzedniej sztuce łuna z dołu ekranu raziła po oczach (Samsung twierdzi, że tak może być i to nie podlega naprawie) a w tej sztuce, którą mam obecnie jest czyściusieńko, wręcz wzorcowo! Dlatego też przestrzegam wszystkich, którzy zamierzają kupić to cudo: 15 razy sprawdźcie TV zanim wywieziecie swoją sztukę do domu (oczywiście jeśli warunki pozwalają na test).
Pozdrowienia
Rafał
Odpal Paint'a -> utwórz nowy obraz wielkości 1920x1080 pixeli -> wybierz narzędzie "wypełnij kolorem" -> wybierzI prosba laika - podajcie linki lub info skąd pobrać plansze testowe
@ravek29
Podaj te nr seryjne ogółowi
I prosba laika - podajcie linki lub info skąd pobrać plansze testowe
Odpal Paint'a -> utwórz nowy obraz wielkości 1920x1080 pixeli -> wybierz narzędzie "wypełnij kolorem" -> wybierz
- czerwony i zapisz jako pix1.jpg
- niebieski i zapisz jako pix2.jpg
- zielony i zapisz jako pix3.jpg
- biały i zapisz jako pix4.jpg
- czarny i zapisz jako pix5.jg
Wgraj je na pena i uruchom z poziomu TV pokaz slajdów -> szukaj wzrokowo pixeli koloru innego niż wyświetlana plansza
nie znajdziesz otwórz piwo