Jako były posiadacz C8000 z ciekawości przeczytałem wątek o nowej serii D. Z przykrościa stwierdzam że jak to zwykle bywa wątek trochę się zrobił forum piewców tego modelu. W związku z tym dużo nie dowiemy się o jego wadach.
Pierwsze wątki zachwyt związany z czernią i równomiernością podświetlenia poźniej kiki pisze że nie jest aż tak pięknie
przejscie z serii C na D to jakieś nieorozumienie ciekaw jestem czy w slepym tescie ktoś by odróżnił te dwa modele (przy obrazie w pelnym 16/9) Oczywiscie jak ktos ma za duzo kasy to dla cienszej ramki i przeglądarki netowej może to zrobić....
Szkoda tylko że Funboy-e serii D nie odpisują osobom które np zapytają o input laga niby po co o tym pisać prawda?
Zakładka 30 jeden z kolegów pyta o Laga pisze że słyszał że seria D ma niskie opoznienia... Ładnie chcecie go na mine wsadzić. Ależ oczywiście Polska mentalność ja kupiłem samsunga D i nie mogę na nim komfortowo grać to niech inny się o tym przekona ale jak już go kupi
Przeczytałem dwa testy tego tv i wyraźnie napisali ten telewizor NIE NADAJE SIE DO POWAŻNEGO GRANIA ( chłopak chce kupić serie D jako monitor :/) Każdy wie że lagi w granicach 65ms to już mizeria.
Tak samo kąty widzenia nic o nich się nie dowiedziałem z tego wątku np ja z ich powodu oddałem do sklepu serie C8000 były najgorsze na rynku i w testach sięgały okolo 13stopni odchyłu od środka
Jeśli seria D ma podobne to współczuje i nie mogę się nadziwić jak np można oglądać z 2.5 metra przekątną 55cali przy słabych kątach to siedząc na wprost boki tak duzego tv sa już pod takim katem dla oka że na skrajach mogą rozjeżdzać się barwy (szczególnie te z palety czerwonych)
Widziałem prezentacje kątów D8000 na you tubie nie radził bym się sugerować filmem z transmisji meczu golfowego... zielony tak nie blednie i nie robi się brzydki jak np odcienie ludzkiej skóry. Poza tym jeśli trawka czy czyjś sweterek ma troszkę inny odcień to nawet tego nie zweryfikujemy i nieświadomie zaakceptujemy ale że ktoś ma purpurową albo zielonkawa gębę to nie bardzo... Więc zainteresowani niech zrobią test -- stop klatka (dvd czy BR) z ujęciem na twarze i wtedy można latac na boki... u mnie w C8000 nie musiałem latać wystarczyło ze z pozycji siedzącej na wprost lekko pochylałem się na boki i już zabawa z kolorami się zaczynała
Z tego co widzę to pilot w serii D jest normalny
to dobrze bo ten z C był może dizajnerski ale nawigowac bez patrzenia nim sie nie dało.