Czy zna ktoś symbol tego pilota dotykowego do serii D ??
Samsung RMC30D
Za około 200€ można go nabić w UE - http://cenowarka.pl/eu/a632654.html (niektóre sklepy wysyłają do Polski).
Ostatnia edycja:
Czy zna ktoś symbol tego pilota dotykowego do serii D ??
Touchpad w pilocie? Chodzi o mniej wiecej takie rozwiazanie jak w telefonach HTC?
800zł za pilota??? to śmiech na sali - gorsze pda są w tej cenie
ten touchpad w d7000 jest taki sobie - niezbyt praktyczny - ot taki bajer ze świecącą diodą
mlx wyślij fotki bardzo prosze. Adres: adam.36@poczta.onet.pl .800zł za pilota??? to śmiech na sali - gorsze pda są w tej cenie
ten touchpad w d7000 jest taki sobie - niezbyt praktyczny - ot taki bajer ze świecącą diodą
Zastanawiam się czy są różnice pomiędzy modelami tej samej serii tzn różniącymi się wielkością cali ?
Czy np modele 40D8000, 46D8000 i 55D8000 różnią się czymś poza powierzchnią matrycy i zużyciem prądu od siebie ? i analogicznie modele D7000 ?
Z tego co kiedyś czytałem to są różnice w rozwiązaniach audio np. mocy głośników w zależności od wielkości matrycy.
Ciekawe czy jakość zastosowanej matrycy w danym modelu zależy od jego wielkości ?
Bo jeśli w modelu 46" dają lepszą to zastanowiłbym się nad nim zamiast nad 40"
Pozdrawiam
Kris
Kiki jak z tym ; wrzutem; testu Samsunga, czyżby inne modele miały większą moc przebicia na forum :kom: .Test 46D 8000 już zakończony . Będzie się wpisywał dwa,trzy dni. Ale odpowiadać postaram się.
A Sharp LE 830 ma matrycę matową aktywną.
..........
Do wprowadzania tekstu polecam darmową aplikację Samsung Remote, jest dostępna na iPhone/iPod Touch oraz telefony z Androidem.
Pozdrawiam,
Rafał
Możesz powiedzieć jak wprowadzasz tekst na telefonie z Androidem. Mam zainstalowaną aplikację, ale niestety nie mogę znaleźć nic poza zwykłym pilotem i kontrolerem do gier.
(aplikacja pobrane z marketu)
Pozdrawiam
topido
Zdalne sterowanie przez LAN/WiFi jest identycznie w telewizorach z serii "C" i "D". Trzeba mieć tylko odpowiednią aplikację. Telefon działa jak oryginalny pilot. Pozwala również wpisywać teksty przy pomocy klawiatury Qwerty.Możesz powiedzieć jak wprowadzasz tekst na telefonie z Androidem. Mam zainstalowaną aplikację, ale niestety nie mogę znaleźć nic poza zwykłym pilotem i kontrolerem do gier.
Dodatkowo seria "D" ma bardziej rozbudowane możliwości współpracy z telefonem. Widgety mogą w telefonie wyświetlać dowolne graficzne menu, teksty, obrazki itp.
Te "bardziej rozbudowane możliwości" testowałem z "D6500" przy pomocy symulatora na PC urządzenia, które Samsung określa jako "Interactive Remote device like smart phones". Nie wiem jednak co konkretnie kryje się pod tą nazwą.Rozumiem, że testowałeś to na "własnej skórze"?
Symulowanie działania pilota i wpisywanie tekstów z klawiatury Qwerty nie wymaga jakiegoś konkretnego modelu telefonu. Zadziała na wszystkim co może wysłać dane do sieci LAN (WiFi). Inaczej mówiąc to wyłącznie kwestia odpowiedniej aplikacji. W celach testowych zrobiłem sobie taką na PC.i rozmawiamy wciąż o Samsung Remote app na Android ver. conajmniej 2.2?
i że nie masz telefonu Samsunga?
Test pełen D8000 będzie jutro.
Mój google nic na ten temat nie wspomina, sprawdziłemWpisz w google test D 8000/7000 i szybciej znajdziesz wiadomości , opisy, ustawienia tych lcd.