Dawno mnie tu nie było.
Nic się nie działo - nie zaglądałem.
Teraz ze dwa dni nadrabiałem,żeby być na bieżąco
Po pierwsze mam dwa lapki. Na lapku win7 chromcast przenosi obraz aż miło, na win10 chodziło i zdechło. Walczę kilka dni - i nic. Zna ktoś może powód - w necie nic nie znalazłem.
Kolejny temat - ze względu na problemy z włączającym się o 4 rano TV, jak trafiłem na soft że się uspokoił - nie zmieniałem do dziś. Mam:
tpm171e_r.003.001.012.000
z 09.2018

Dziadkowy, ale trzyma ustawienia, nie mam problemów z Hue, dobrze współpracuje z kinem Yamaha, Netflix ciemny jak u wszystkich.
Pytanie - radzicie pozostać czy odmłodzić.
Nowy czymś mnie mile zaskoczy?
Ostatni temat - klasyka tego wątku.
TV mam po gwarancji 2,5 roku i pojawiło się to co czytam posiada już wielu, jak nie większość:
Na górze ekranu nie jedna plama kurzu ale całe stado ciągnące się przez całą długość

Uważam, jak i inni na forum, że to to wielka wtopa producenta. Seria ma wadę, która wychodzi praktycznie u wszystkich - u jednych wcześniej u innych później. Teraz większość ma po gwarancji dość młode wiekowo sprzęty z serii premium z wadą jak wyżej na foto. Włączam codziennie i wku... mnie bierze.
Uważam, że to nie sprawiedliwe, że tylko Ci co zdążyli pod koniec gwarancji zareklamować - mogą się cieszyć nowymi Oled lub dostali zwrot gotówki i kupili zupełnie inne modele.
Nie po to wydaliśmy po 6-9 tysi by się codziennie wkurzać. Dziś ta kasa ma inną wartość - i za tyle można spokojnie cieszyć się Oledem.
Zastanawiam się czy nie byłby to dobry pomysł rozważyć pozew zbiorowy nawet przez UOKIK w sprawie rozwiązania problemu. Nawet posty tego forum wskazują, że problem jest globalny.