Moi drodzy... z góry przepraszam za mega durne pytanie, ale... Jest sobie takie urządzonko o nazwie Chromecast 4K. Model z HDR. Z tego, co się orientuje, to obsługuje oba standardy HDR (HDR10 i DolbyVision). I tu powstało w mojej głowie pytanie. Philipsik obsługuje tylko HDR10. Czy oglądając za pomocą Chromecast film DolbyVision, telewizor pokaże ten materiał?? Zastanawia mnie, czy ograniczenia zależą od oprogramowania, czy kwestii sprzętowych?? I, czy oglądając np. film na Youtube z HDR, będę miał ten efekt w przeciwieństwie do korzystania z aplikacji wbudowanej w TV??
Witaj, jesli TV nie ma wsparcia do DV to nie wyświetli tego efektu
Ja kupiłem taśmę 2m plus 1m czy masz takJa mam 4 żarówki Hue. W tym modelu doskonale współpracują z ambilight. Możesz dowolnie ustawić odległości i efekty. Ja mam zsynchronizowane z ambilight. Efekt jest kapitalny
Ja kupiłem taśmę 2m plus 1m czy masz tak
czasem że tv trzeba odłaczyc od prądu żeby
współpracował z mostkiem? Czy oprócz
Apki w tv używasz jeszcze tabletka lub telefonu
do sterowania światłem?
Mam tv po kalibracji. Bardzo przeszkadza mi jedna rzecz. A mianowicie kiedy wybiore ifs dzien lub noc to pojawia sie problem na ciemnych scenach i na ciemnych wlosach. Widac wtedy zamiast czerni roznego rodzaju kolory wchodzace nawet w rdzawy rudy i efekt pikseliozy. Jak dam na standard nie ma tego problemu. Ale jest teatr. Zrodlem sygnalu jest NC+.
Jakies porady?
A jakie masz ustawienia po kalibracji?
Mam tv po kalibracji. Bardzo przeszkadza mi jedna rzecz. A mianowicie kiedy wybiore ifs dzien lub noc to pojawia sie problem na ciemnych scenach i na ciemnych wlosach. Widac wtedy zamiast czerni roznego rodzaju kolory wchodzace nawet w rdzawy rudy i efekt pikseliozy. Jak dam na standard nie ma tego problemu. Ale jest teatr. Zrodlem sygnalu jest NC+.
Jakies porady?
Zmień tryb kontrastu, zapewne masz wyłączone wygaszanieMam tv po kalibracji. Bardzo przeszkadza mi jedna rzecz. A mianowicie kiedy wybiore ifs dzien lub noc to pojawia sie problem na ciemnych scenach i na ciemnych wlosach. Widac wtedy zamiast czerni roznego rodzaju kolory wchodzace nawet w rdzawy rudy i efekt pikseliozy. Jak dam na standard nie ma tego problemu. Ale jest teatr. Zrodlem sygnalu jest NC+.
Jakies porady?
Napisałeś że masz 4 żarówki HUE jak jest z czasem reakcji na zmianę koloru w ambi z
tv czy jest duże opóźnienie?