Pierwsze spojrzenie na telewizor Ultra HD Philips 65PUS8102/12 .

Ataszek

Active member
Bez reklam
IMG_20181008_215729.jpg
IMG_20181008_215504.jpg
Tak wygląda u mnie - listwa przyklejona za szafką RTV na specjalnej konstrukcji mojego autorstwa :grin:
Wszystko zgrywa się idealnie :eek:k:
Mam też jeszcze kolejne 2 listwy w kuchni i oświetlenie w jadalni - genialna sprawa.

DrLiveAct

Member
Mógłbyś podać ustawienia:

Kąt: (Po prawej, Góra ,Po lewej ) brak jest Dołu
Odlegość: maks?
Jasność: ?

Rozumiem , że styl to śledzenie wideo:rolleyes:

Ostatnia edycja:

DrLiveAct

Member
szybal bez urazy ale jak dam kąt na Góra to następuje zakłamanie rzeczywistości ;)
flaga Polski daje biały kolor na ścianie zarówno na górze i dole zamiast czerwonego :smile:

i ta jasność jak dla mnie nie współgra z resztą stron
dzięki za screeny

Miyagi

Member
Witam też mam listwe podklejoną pod tv ale w ustawieniach mam prawy dół, może też być lewy dół.Myślę że jest to najbardziej rzeczywiste oddanie barw z ekranu.Jak ustawiłem tak jak Szybal to np. flaga Polski wygląda tak że u góry jak i u dołu jest biała i wtedy jest przekłamanie.

szybal

Banned
Tak jak chcesz kolory najbardziej zbliżone musisz ustawić dół.
Minus jest taki że nie rozdzielisz prawo i lewo .
Dlatego jak już pisałem ustawiam pod siebie czasem góra lewa lub dół prawy zależy do czego.
przy grach wolę górę przy filmach dół itd.

Miyagi

Member
Ogólnie listwa pod tv zawsze będzie przekłamywać.Jak się ustawi np. prawy dół i bedzie to czerwony to i tak cała robi się czerwona.Najlepiej jakby był 4-stronny ambilight wtedy wszystko byłoby ok.

Miyagi

Member
Moim zdaniem powinni praktycznie w każdym tv montować 4 stronny ambilght.3 stronny to taka troche okrojona wersja.Ogólnie ambi bardzo mi się spodobał i nastepny tv tez pewnie z tym systemem, tylko ciekawe czy Philips bo z tego co wiem patent na ambilight wygasa im w 2020 roku i wtedy każdy producent będzie mógł go montować.Ciekawe czy inni producenci wykorzystają tą technologie w swoich tv.

DrLiveAct

Member
co do ambi w naszym modelu , chyba pozostaje zminimalizować przekłamanie i zamontować dwie listy hue na dole 8) już wtedy lepiej nie będzie ;-) gdzie logo oddzielałoby dwie strony lewy dół i prawy dół

Ostatnia edycja:

szybal

Banned
To prawda dwie startowe po 2m
Ale to jedyny sposób na rozdzielenie prawo lewo .
Jutro może spróbuję rozdzielić zobaczymy jak to będzie działać.

Do góry