kismoMR - dzięki! Jest nadzieja!

Też jestem przekonany, że po prostu maszyneria była nieprawidłowo ustawiona i jakaś (może niemała) partia T-CON'ów po prostu miała zimne luty/niewłaściwe parametry montażu i stąd wskazane (migotanie/czarne ekrany). Pracowałem m.in. w branży automotive i innej firmie z branży spawalniczej (sprzęt medyczny) i spotkałem się z takimi 'technologicznymi' kwiatkami. Grunt, że poprawili proces produkcyjny i przynajmniej tą wadę wyeliminowali.
Nie wiem natomiast, czy są w stanie opanować temat 'szachownicy', który wynika z moich podejrzeń z montażu podświetlenia matrycy za rozpraszaczem (i niezachowania odległości lub deformacji - być może rozgrzewa się i deformuje? - podświetlenia od dyfuzora światła?)...
Ciekaw jestem, czy mój 'nowy' PUS8102 przed Świętami BN dotrze?

Żona na razie cierpliwa, ale to się w pewnym momencie skończy
Wątek o moich przygodach z 65PUS8102 zatacza szersze kręgi.
Znalazłem go także na audiostereo.pl - interesujące, że w sprzętach audio wątki o video

Chcąc sprostować nieścisłości - założyłem konto, aktywowałem je i opisałem z 'pierwszej ręki' sprawę, w tym ofertę pomocy ze strony KiKi'ego, mimo, że TV nie był u niego zakupiony.
Po około dobie - moje posty (zatwierdzane wcześniej przez administrację forum) zniknęły, a konto jest nieaktywne i nie mogę go ponownie zarejestrować ani aktywować...:banned::fool::niewiem: