Czesc,
Ciesze sie ze poruszyles watek z punktu 3. Tez mam x-boxa. Czy u ciebie na konsoli wraz z wejsciem w apke NF odrazu pojawia sie komunikat "wykryto sygnal HDR"??? U mnie tak jest co jest mnie dziwactwem bo taki komunikat powinien sie pojawic w momencie jak odpalasz material w hdr. Materialy w HD tez maja tylko ustawienia trybów obrazu HDR?
I jeszcze jedna prosba. Mozesz sprawdzic czy u ciebie na konsoli YT odpala w jakosci 4K lub 4K/HDR? Bo u mnie max to HD, chyba ze cos zle ustawilem.
Z gory dzieki za komentarz, rady. Pozdr.
Czołem
NF - nie wykrywa u mnie na starcie jako HDR. Nieco to dziwne.
Posprawdzam jeszcze w innych ustawieniach konsoli - walczyłem przedwczoraj i wczoraj z ustawieniami i w TV i w konsoli - 4K, HDR, coś tam jeszcze. Jest tego mimo wszystko trochę i nieco różnic widać.
YT - niestety na X-Box'ie to wina apki wg mnie. Też max. FHD i nie ma opcji, żeby wyświetlił jakąkolwiek wyższą rozdzielczość

Z tego co pamiętam z innych wątków dotyczących Windowsa 10 (na którego jakiejś wersji oparty jest X-Box) to Microsoft jeszcze sobie nie za bardzo poradził z HDR'em, a być może także i z 4K (co w zasadzie widać).
Sprawdzić jeszcze można by, czy jest jakaś sensowna przeglądarka na X-Box'a i czy tam także nie będzie 4K... Ale to dopiero za kilka dni.
Męczyłęm temat dźwięku po optyku z TV - jakoś dziwacznie toto jest wysyłane i więcej jak DD nie udało mi się wyciągnąć. Zarówno Kodi, jak i inne apki do odtwarzania winny dać radę wysłać spokojnie DTS'a po SPDIF, ale nie mam pojęcia dlaczego to nie działa
YT w TV - działa grzecznie 2K i 4K - czasami startuje na FHD, ale czasami daje radę i sam wykrywa 1440p lub 2160p.
Co ciekawe z braku tylu połączeń, TV ciągnie net po WiFi - choć stoi 1,5m od modemu/router'a (HGW gdzie są anteny w TV zamontowane od WiFi...). 4K na YT jak już się rozkręci, to ciągnie raczej bez zacięć. HDR'u nie uświadczyłem.
Kodi/Mx-Player/Inne odtwarzajki w TV - niestety niespecjalnie dają radę z odtwarzaniem materiałów 4K/HDR. Albo zaczną i tną się, albo się wykrzaczają. Zmiana sposobu połączenia z WiFi na LAN nie pomaga. Czyżby karta LAN nie była 1Gbit tylko 100Mbit? To samo przez odtwarzacz Zidoo X10 po LAN śmiga (po WiFi miewa przycinki).
Z dziwacznych akcji - ten sam soft (acz różne wersji, bo na X-Box'a Kodi ma wersję 18, a na Zidoo i TV max 17.6) lecz na X-Box'ie niektóre materiały nie-HDR i HDR krzaczą się. TV jak i Zidoo - radzą sobie dobrze/bardzo dobrze.
HDR w TV - zbyt mocno ustawia toto zwłaszcza upłynniacze. Łapię się na tym, że max. po minucie łapię za pilota i zaczynam grzebać w ustawieniach, bo artefakty, przepalenia i widoczne na jasnych partiach podświetlenie jest irytujące i za mocno rzuca się w oczy.
Wczoraj dwa tryby nieco zmodyfikowałem i były OK.
WAŻNE - nie każdy materiał HDR został w ten sam sposób 'zmasterowany' - tyle z moich obserwacji. Widać to po kolorach skóry, ilości przejść tonalnych czasami (posteryzacja). Czasem wprowadzenie zmian w ustawieniach w TV poprawia toto, a czasami nie da rady. HDR silnym podświetleniem, kontrastami potrafi mocno toto uwypuklić = gdy materiał średniej jakości, to w HDR będzie (na tym TV?) to mocniej widać.
Czasami mam wrażenie, że pokrycie gamutu barw mogłoby być lepsze, ale tego raczej 95% ludzi nie dostrzeże

Niemniej - TV OK jeśli uda się dopracować ustawienia i jakimś cudem wyrównać podświetlenie w dwóch partiach ekranu.
HBO GO - kolego @spooknienty - nie testowałem HBO Go odkąd skończyłem z nimi.
Niemniej - szukałeś może na XDA Developers forum? Może warto tam zajrzeć.
Ze źródeł to polecam testować apki wrzucane tutaj:
https://www.apkmirror.com/?post_type=app_release&searchtype=apk&s=hbo+go
Któraś z wersji powinna zadziałać.
Pod wieloma względami jestem ZADOWOLONY z tego TV, a przynajmniej z dystansu, z jakiego oglądam

materiały (4.0m - 4.5m). Zostaje jeszcze to podświetlenie i wypuszczenie dźwięku do amplitunera (niestety wiekowy już Harman Kardon AVR 460 - nie udało mi się wpuścić dźwięku po ARC/CEC

Jak ktoś wie jak, to z góry dzięki za pomoc).
Skoro te same płyty główne lądują w innych modelach Philips'a, są modułowe, to ciekawe, czy dało by się podmienić moduł odpowiedzialny za pilota - zamiast IR na radiowy...