Philips TV 2021: telewizory OLED706 z Android TV 10, P5 Generation 5 z AI, HDMI 2.1 i Ambilight 3

66kris

New member
Dzięki Guzioo_PL za odpowiedź.
Ale temat wygląda tak. Pilot działał do momentu sparowania drugiego pilota ( tego z voice ) wtedy oryginalny odstawiłem. Po miesiącu sprawdzam tamtego i niestety nie działa. Baterie nowe. W aparacie widać światło białe z pilota, czyli raczej działa. Ale dlaczego tv go nie odbiera?

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
Dzięki Guzioo_PL za odpowiedź.
Ale temat wygląda tak. Pilot działał do momentu sparowania drugiego pilota ( tego z voice ) wtedy oryginalny odstawiłem. Po miesiącu sprawdzam tamtego i niestety nie działa. Baterie nowe. W aparacie widać światło białe z pilota, czyli raczej działa. Ale dlaczego tv go nie odbiera?
Jeżeli dioda miga to znaczy, że sygnał jest wysyłany. Jeżeli baterie są "nówki" to nie powinno być problemu, chyba, że wyjąłeś z innego urządzenia ;)?
Te piloty komunikują się po podczerwienie, więc nie istotne ile urządzeń jest sparowanych, ten pilo powinien zawsze działać.
A możesz sprawdzić czy działa, jeżeli przystawisz go praktycznie do telewizora w pobliżu diody na telewizorze?

66kris

New member
Wszystko sprawdzone. Zgłosiłem problem do serwisu Philipsa twierdzą, że to pilot siadł. Czekam na dosłanie pilota. Dam znać jak to się zakończy. W każdym razie bardzo dziękuję za porady z których korzystałem. Dzięki Guzioo i pozdrawiam(y)

Jakie jest najnowsze oprogramowanie w tym momencie? Bo wgrywałem z usb całkiem niedawno to z numerem 223 a teraz jak robię wyszukaj aktualizacje przez intrent to pokazuje mi info ze jest nowe ktoś już go robił? Wnosi ono coś?

IMG_20221214_214529_edit_63571350066861.jpg

conqest

Well-known member
Bez reklam
Nr ma taki jak podałeś na screenie ale końcówka 232 zamiast 223. Wydaje mi się że obraz jest ciut ciemniejszy ale nie testowałem dokładnie bo oglądałem mecz

Majkel705

Member
czy obecny soft w philipsie 706 posiada ogarnięte airplay? pierwszy kontakt podpowiada mi ze chyba nie ma tak wygodnie jak np LG ma, jest na to jakis sposob?

Do góry