Philips TV 2021: telewizory OLED706 z Android TV 10, P5 Generation 5 z AI, HDMI 2.1 i Ambilight 3

66kris

New member
Wszystko sprawdzone. Zgłosiłem problem do serwisu Philipsa twierdzą, że to pilot siadł. Czekam na dosłanie pilota. Dam znać jak to się zakończy. W każdym razie bardzo dziękuję za porady z których korzystałem. Dzięki Guzioo i pozdrawiam(y)
No i problem z pilotem rozwiązany. Philips Serwis dosłał nowego pilota i wszystko jest ok.

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
@kiki i co, udalo Ci sie cos ustalic z airplay?
Cześć,
Airplay nie jest wspierany w telewizorach Philips. Można skorzystać z aplikacji AirScreen z Google Play Store i jak na moje potrzeby wyświetlania, jest ok. Możliwe, że oczekujesz czegoś więcej, więc tutaj potrzeba przystawkę Apple TV aby w pełni skorzystać a Airplay.

Majkel705

Member
Cześć,
Airplay nie jest wspierany w telewizorach Philips. Można skorzystać z aplikacji AirScreen z Google Play Store i jak na moje potrzeby wyświetlania, jest ok. Możliwe, że oczekujesz czegoś więcej, więc tutaj potrzeba przystawkę Apple TV aby w pełni skorzystać a Airplay.
Super, dzięki za podpowiedź. Sprawdziłem i faktycznie bardzo dobra appka!

Swoją drogą zainstalowałem dziś aktualizację (nową) i mam wersję 101.001.003.232. Nigdzie w necie ani na stronie philipsa nie ma listy zmian.
Zaskoczyłem się też jak zobaczyłem, że mam wersję AndroidTV 11 - nie wiem kiedy się do tego zaktualizował ale jakiś większych zmian wizualnych nie ma :)

waldek69

Member
Witam. Przed świętami chciałbym wymienić wysłużoną i ciągle działającą plazmę Panasonic 42PV80 na OLED. Oglądałem też inne LED, QLED, ale wszystko odpada w porównaniu ze starą plazmą. W budżecie łapią się Philips 706 i 707, i tutaj pytanko - czym różnią się te modele i czy warto dopłacać do 707? Rożnica w cenie, to ok 1000 zł, a w przypadku wzięcia 706 z ekspozycji 1500 zł.

waldek69

Member
W okolicy mam dostępny tylko z ekspozycji. W MM mogę go wziąć za 5K od ręki z 15 dniowym prawem zwrotu. Z nowych jest model 707, ale 2K różnicy w cenie> Nie mogę znaleźć info czym się różnią i czy są to istotne różnice. Pomijam różnice w postaci wbudowanego mikrofonu w pilot. Jak mogę sprawdzić w sklepie ile godzin ma przepracowane na ekspozycji?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przecież masz nówka sztuka nie wiele drożej , z pełną gwarancją - 55Oled 707 za 5199 zł
I masz jeszcze Philips 55Oled 856 z poczwórnym ambilightem , obsługą głosową.
I zdążysz z zamówieniem do świąt.

waldek69

Member
Przecież masz nówka sztuka nie wiele drożej , z pełną gwarancją - 55Oled 707 za 5199 zł
I masz jeszcze Philips 55Oled 856 z poczwórnym ambilightem , obsługą głosową.
I zdążysz z zamówieniem do świąt.
Sorki, nie napisałem, że podane ceny dotyczą wielkości 65" i tylko taka mnie interesuje. Tv wyłącznie pod telewizję.

waldek69

Member
Dziękuję za pomoc. Kupuję właśnie 706. Zrobiłem testy i nie ma żadnych defektów. TV ma przepracowane niecałe 100 godzin. Cena 5400 - 250 zł kod na zakup TV. Do tego raty 20x0%. Czy jest sens przedłużać gwarancję o 1-3 lata? Ktoś wie czy to działa?

No próbowałem ponownie za instalować z usb wersję 223 bo teraz mam 232 i nie daje tego zrobić
Czy to jest tak że jak się ma nowsza wersję to już starszej nie da rady za instalować?

Do góry