W sensie słuchawki nie muszą działać po bluetooth?PO wifi - musi działać, po Bluetoth - nie.
Cześć,Czołem
TV: 65OLED706
Próbuję sparować cokolwiek po bluetooth ale nie znajduje urządzeń. Wchodzę w Ustawienia -> Sieć -> Bluetooth -> Wyszukaj urządzenie
Nie wyszukuje mi słuchawek Bluetooth Sony, nie znajduje też odbiornika bluetooth Philips, generalnie nic nie znajduje podczas gdy telefonw tym samym pomieszczeniu znajduje mi przynajmniej kilka urządzeń.
Co jest nie tak?
Czy w celu sparowania słuchawek, na których najbardziej mi zależy, muszę instalować i odpalać wspomniany wcześniej "Uruchamiacz aktywności"? Trochę to bez sensu...
Yyyyy??? A wiesz co to i do czego służy?I jakie to ma znaczenie i o co w tym chodzi?
Cześć,Jakbym wiedział to bym nie pytał chyba oczywiste.
Ja też mam podłączony soundbar dokładnie tcl ts8111 i jak mam na automatyczny to co jakiś czas soundbar traci dźwięk a na wyłączonym nie.
Tak samo format wyjścia cyfrowego to mam ustawić na wielokanałowy czy wielokanałowy (obejscie)?
hejCześć,
Jeżeli korzystasz z Blu-Ray 4K i nieskompresowanego Dolby Atmos ew. Dolby Atmos z Apple TV to powinieneś mieć E-ARC ustawiony na Auto. W innych przypadkach możesz ustawić na wyłączony, bo różnicy nie ma.
Dolby Atmos z serwisów streamingowych jest kodowany w Dolby Digal+ i do tego nie jest potrzebne E-ARC.
Co do formatu audio musisz mieć ustawiony na wielokanałowy(obejście) aby był Dolby Atmos.
Tak tylko ze jak mam obejscie to np na player nie mam Dolby audio tylko pcm audio a jak jest na wielokanałowy to na player Dolby audio jestU mnie EARC mam na automatyczny i działa prawidłowo nic nie przycina, ale skoro u Ciebie nie działa to sam sobie odpowiedziałeś - ustaw na WYł. Natomiast format audio ma być na wielokanałowy obejście. Tak powinno być to ustawione i już było opisywane na forum dlaczego tak nie inaczej.
Czy może ktoś z Forumowiczów zna odpowiedź na moje pytanko?Witam.
Mam takie pytanko, dzisiaj zauważyłem, że nie działa mi oryginalny pilot do mojego TV. 55'' Oled 706 . Miesiąc temu zmieniłem pilota na
Pilot Philips 398GM10BEPHN0024HT
pilot z mikrofonem, niestety co jakiś czas pilot się zacina, więc sprawdzam jak działa oryginalny i tu moje zdziwienie - w ogóle nie działa. Czy to jest normalne.? Czy po sparowaniu tamtego pilota nie widzi tego swojego oryginału? czy nie można mieć dwóch pilotów?
Bardzo proszę o odpowiedź.
Wybierz opcję "zainstaluj ponownie telewizor"który sposób na reset fabryczny naszych philipsów jest najlepszy? taki totalny, do zera.
może ktoś wskazać?
mruga mi ambilight jak tv jest wyłączony, wsparcie philipsa podpowiedział wyłączenie pewnych ustawień ale to nie pomogło. zanim będę eskalował dalej chciałbym wyzerować tv w jak najlepszym stopniu
dzięki i pozdrawiam
Wybierz opcję "zainstaluj ponownie telewizor"
Cześć,Czy może ktoś z Forumowiczów zna odpowiedź na moje pytanko?
Dlaczego nie działa oryginalny pilot? Czy jego teraz też trzeba sparować? Ale jak - jak nie ma przycisku do parowania. Czy też może być tylko jeden? Gdzieś wyczytałem, że jeden tv obsługuje do 5 pilotów???