Philips TV 2021: telewizory OLED706 z Android TV 10, P5 Generation 5 z AI, HDMI 2.1 i Ambilight 3

biegu86

Member
PS. wywal moduł Ci+ i podłącz kabel/antenę i spróbuj złapać kanały z innego źródła bez tego modułu i zobacz jak wtedy będzie. Zakładam, że resetowałeś tv do ustawień fabrycznych.
Zawsze tak robię, takie zalecenie jest przez UPC, aby najpierw wyszukać kanały a następnie dodać moduł. Nie mam innego źródła sygnału.
Obecnie nie resetuję do ustawień fabrycznych bo będzie się to równało z utratą listy kanałów i kolejne jej tworzenie wywoła u mnie atak szału :)

biegu86

Member
Tak jak sądziłem, otrzymałem odpowiedź z Philipsa abym zajrzał do instrukcji obsługi :) a wyraźnie pisałem, że robiłem zgodnie z instrukcją i kanały kablowe nie zostały skopiowane.

biegu86

Member
Pomoc z Philipsa nadal albo nie rozumie moich pytań albo udaję, cały czas lakonicznie odpowiadają mi jakby automatycznymi odpowiedziami.
Zrobiłem zatem jak poprosili, skopiowałem najnowszą aktualizację na pendrive z ich linka (miałem już ją na tv) wymusiłem aktualizację z pendrive. Efekt? Straciłem kolejny raz całą listę ulubionych kanałów. Straciłem również całe ustawienia obrazu, a telewizor był po kalibracji... Znów wszystko ustawiać od nowa....
A oczywiście nic się nie zaktualizowało bo już miałem pobraną taką samą wersję (pisałem im o tym kilkakrotnie)
Skoro już i tak ją straciłem, wykonałem reset do ustawień fabrycznych, a następnie ponownie zainstalowałem telewizor.
Niestety skopiowanie listy kanałów nadal nie działa. Tzn ok coś się skopiuję, ale gdy później chcę tą listę zaimportować do telewizora otrzymuję ponownie pustą listę kanałów i muszę je na nowo wyszukiwać, a następnie tworzyć ulubione.
Dodam, że najnowsza aktualizacja przyniosła efekt w postaci nie działającego przycisku "ambilight" na telewizorze...
Ten Android TV i wsparcie Philipsa to jakiś dramat....

Czy ktokolwiek spotkał się z takim problemem i jest w stanie pomóc mi jak poprawnie skopiować listę kanałów aby później można było ją odtworzyć?

janek230

New member
IMG_5763.jpeg

janek230

New member
Właśnie nie na na wyszukiwaniu tez wpisywałem i nie znajduje nie wiem co jest. Mam najnowszy soft model t Oled 706 tak jak w tym poście

Masterjam

Klub HDTV.com.pl
VIP
IMG_1607.jpeg

Jak widzisz jest ok, mam taki sam model 706 najnowszy firmware , konto google Polskie , nie wiem czemu Tobie nie działa , różnica jest tylko w kategorii , u Ciebie jest Dla młodzieży u mnie Nadzór rodzicielski

conqest

Well-known member
Bez reklam
Było setki razy opisywane- sam to robiłem kilka razy...
1.Pobierasz ga kompa
2. Kopiujesz na pendrive
3. Pobierasz ze sklepu play na tv menedżer plików
4. Wkładasz pena o tv, w menedżerze wchodzisz na niego i wybierasz plik
5. Pojawi się okienko w pytaniem czy zezwolić na instalowanie z nieznanych źródeł - dajesz tak i tyle leci samo...

Ostatnia edycja:
Do góry