Pomoc z Philipsa nadal albo nie rozumie moich pytań albo udaję, cały czas lakonicznie odpowiadają mi jakby automatycznymi odpowiedziami.
Zrobiłem zatem jak poprosili, skopiowałem najnowszą aktualizację na pendrive z ich linka (miałem już ją na tv) wymusiłem aktualizację z pendrive. Efekt? Straciłem kolejny raz całą listę ulubionych kanałów. Straciłem również całe ustawienia obrazu, a telewizor był po kalibracji... Znów wszystko ustawiać od nowa....
A oczywiście nic się nie zaktualizowało bo już miałem pobraną taką samą wersję (pisałem im o tym kilkakrotnie)
Skoro już i tak ją straciłem, wykonałem reset do ustawień fabrycznych, a następnie ponownie zainstalowałem telewizor.
Niestety skopiowanie listy kanałów nadal nie działa. Tzn ok coś się skopiuję, ale gdy później chcę tą listę zaimportować do telewizora otrzymuję ponownie pustą listę kanałów i muszę je na nowo wyszukiwać, a następnie tworzyć ulubione.
Dodam, że najnowsza aktualizacja przyniosła efekt w postaci nie działającego przycisku "ambilight" na telewizorze...
Ten Android TV i wsparcie Philipsa to jakiś dramat....
Czy ktokolwiek spotkał się z takim problemem i jest w stanie pomóc mi jak poprawnie skopiować listę kanałów aby później można było ją odtworzyć?