Witam.. Panowie i Panie.. mam mega problem.. otóż dzisiaj byłem sobie w sklepie MM w Olsztynie i kurcze nie dowierzam.. Telewizor który sobie upatrzyłem i był perełką wśród innych był jednym z tych najgorszych;o (Philips 5008h żeby była jasność) Obraz który widziałem na tych telewizorach był co najmniej straszny;o (różne wersje rozmiarowe) Zaleta to czerń jako tako i płynność obrazu względem innych... Wady: biel wpadająca w niebieski, czasami ziarnistość obrazu... Zaobserwowałem to np podczas pokazywani morza i "fal"... gdzie były kolory jasne i ciemne... normalnie obraz był generowany "czarnymi" kropkami w miejscach fal tak pokazującymi się z nikąd.. chyba widziałem tzw duszki i artefakty;o śiwe plamy gdzie obraz był pokazywany ciemny (np gazetka MM z telewizorem) normalnie masakra... po prostu siwe strefy i jeszcze odznaczone "kwadratami" (nie wiem jak to nazwać może domyślicie się o co mi chodzi..)grając w miencrafta może by to nie przeszkadzało ale podczas filmu to yyy szkoda mówić... i jeszcze jedno przypadłość zaobserwowałem... Np jak było pakazane słońce to było pokazane same słońce a promienie wyglądały jak pierścienie barw... (Inne tv też miały podobnie mniej lub bardziej widoczny ten efekt) Strasznie się zawiodłem na tym tv z takimi ustawieniami. I mam do was prośbę (bo nie chcę z niego tak od razu rezygnować), czy to faktycznie taki obraz On daje po skalibrowaniu go i wprowadzeniu własnych ustawień??? Bardzo mi się podoba wygląd jego, ambi ma więc może być ciekawy (co prawda mnie nie przekonywuje ambi 1 ale mam nadzieję że ok będzie... możecie się pochwalić jak to działa) Ma także 3D które podobno jest ok (oo właśnie, niech ktoś się da opinie jakie wrażenia z 3D, bo w MM nawet jakiś TV za 8tys zł miał nie straszne 3D... więc jak to ma być i tu tak to Ja dziękuję za taki bajer...) konkurentem z jakim był porównywany ten oto model to Panasonic E6.. konkurent miał co prawda lekko szarawą biel ale obraz o niebo lepszy.. i 100Hz się czasami czuło.. Żeby nie to i fakt że Philips jest "bradziej wypasiony" to nieźle by został zmasakrowany względem +ów i -ów...;/ Proszę jak ktoś ma ten TV to niech napisze czy taki jest czy jest tak niefortunnie prezentowany w sklepie.. Dodam że TV będzie wykorzystywany do PS3/4 (25% swojego czasu), podpięty do laptopa i jako monitor (45%) no i jako tv reszta czasu, z powiedzmy jednym filmem 3D na miesiąc jak dobrze by to działało... (30%) W grę wchodzi 42 cale, za około 2300zł;/ Pozdrawiam i dzięki z góry
Ostatnia edycja: