Telewizor jest całkiem OK , ale oczywiście nie jest idealny jak każdy. Dla jednego to mały feler inna osoba tą wadę wyolbrzymia.
Zalety : Jak dla mnie zaleta to bardzo dobry obraz i czerń, równomierne podświetlenie , bardzo dobry dźwięk i oczywiście Ambi, bardzo mały pobór prądu, bardzo dobre skalowanie obrazu i całkiem fajny tryb 3D (choć wolę system migawkowy),duże możliwości ustawień obrazu,bardzo naturalne kolory ( nie cukierkowe jak w Samsungu),Inni piszą o mały Impucie ale się nie wypowiadam bo nie używam PS3,dość sporo aplikacji w Smarcie, dobrze współpracuje z dyskami HDD zarówno 2,5 jak i 3,5 cala (kolega ma Panasa i ma problemy np. dysk Hitachi widzi , dysku Samsunga już nie)
Wady : niestety jest dość wolny jako Smart ,wolne przełączanie kanałów TV , matryca niestety tylko 50-tka,brakuje mi portu USB 3.0 i jednego więcej HDMI, brak portu VGA (mam tylko laptopa bez HDMI) oprogramowanie mogłoby być lepsze ale pewnie za jakiś czas poprawią jedno , skopią inną rzecz,
Czy kupiłbym 5008 jeszcze raz - zdecydowanie tak , choć jak zawsze wolałbym wyższy model np. 6008 ale nie stać mnie było na dopłacenie 750 zł .Uważałem ,że różnica w jakości jest na korzyść 6008 ale różnica w cenie jest jak dla mnie zbyt duża.
To tak po krótce moja skrócona opinia. Jak kupujesz TV kieruj się własnymi odczuciami i oczami bo opinie innych mogą nie odzwierciedlać tego co oczekujesz i za co chcesz zapłacić. Jak stać cię na droższy TV kup lepszy abyś póżniej nie odkrywał wad ,które będą Cię denerwowały.