Cóż sprzedaję 9664, kupuję W5500 przekonałeś mnie, a przy okazji miałem również kupić samochód Madę 6 ale po zastanowieniu i dzięki Twoim opinią kupię Renault Megan przecież to identyczne samochody i prowadzą się tak samo. No i Meganka ma lepsze przyspieszenie i kąty zawracania.dune2 napisał:I dla Twoje informacji w sklepie gdzie chce kupic 46 cali W5500 ma cene 5990 a 47 cali 9664 zaledwie 6899 wiec roznica nie jest kolosalna.
....
I znowu brak argumentow tylko zlosliwe i glupie poniekad przejaskrawianie typowe dla fanatyka marki ?SDman napisał:Cóż sprzedaję 9664, kupuję W5500 przekonałeś mnie, a przy okazji miałem również kupić samochód Madę 6 ale po zastanowieniu i dzięki .
Tak, jasne poproszę o wypowiedź uznawanego przez Wszystkich (lub większość) GURU forum "kiki" , bo albo to forum coś wnosi do naszych potrzeb, oczekiwań albo nic. Co ja tutaj robię ? Proszę o bezstronne zajęcie stanowiska "kiki" po zapoznaniu się z treścią nt 9664. Model 42PFL9664 mam w Łodzi zapraszam do się.dune2 napisał:Moze i ten Philips jest lepszy na papierze lub testach ale Sony ma obraz ladniejszy dla oka laika a w domu ogladaja laicy a nie testerzy.
Nie przegiąłem W5500 można zestawiać z 8404 lub jak ktoś chce taniej 7404 bez Ambilight (wart dopłaty). Philips zmienił matryce kąty i czerń jak na podświetlenie nie LED są w ścisłej czołówce ! A od siebie dodam, że poprzedni model oprócz kątów i czerni jak na z przed 4 lat nie miał sobie równych ! A to 32PFL9976.jwivo napisał:No, z tą mazdą 6 to troszkę przegiołeś, ja bym raczej to porównywał kupic astrę czy fokusa.
SDman napisał:Skalowanie SD to majstersztyk inżynierów Philipsa oglądać SD jak HD nie każdy mógł ! I w d...e z kątami !
Znowu nie rozumiesz o co mi chodzi.Ja nie przecze ze Philips a dokladnie omawiany model 9664 jest lepszy i ma lepsze parametry bo nie jestem znawca tematyki i nie moge polemizowac z takim "kiki" bo zasypie mnie danymi ktorych i tak nie zrozumiem.SDman napisał:Tak, jasne poproszę o wypowiedź uznawanego przez Wszystkich (lub większość) GURU forum "kiki" , bo albo to forum coś wnosi do naszych potrzeb, oczekiwań albo nic. Co ja tutaj robię ? Proszę o bezstronne zajęcie stanowiska "kiki" po zapoznaniu się z treścią nt 9664. Model 42PFL9664 mam w Łodzi zapraszam do się.
Rozumiem ze sobie teraz zartujesz ? O ile katy w 9664 sa slabe tak w modelu 7404/8404 sa jeszcze slabsze wiec jak mozesz porownywac do W5500 ?SDman napisał:Nie przegiąłem W5500 można zestawiać z 8404 lub jak ktoś chce taniej 7404 bez Ambilight (wart dopłaty). Philips zmienił matryce kąty i czerń jak na podświetlenie nie LED są w ścisłej czołówce ! A od siebie dodam, że poprzedni model oprócz kątów i czerni jak na z przed 4 lat nie miał sobie równych ! A to 32PFL9976.
Skalowanie SD to majstersztyk inżynierów Philipsa oglądać SD jak HD nie każdy mógł ! I w d...e z kątami !
To ja mam tak fajnie wszak TV to dla mnie obraz obraz i jeszcze raz obraz a nie multimedialny kombajn z ladnymi ramkami zreszta mi nawet design Sony bardziej odpowiada ale to juz inna kwestia.marianin napisał:Fajnie jest, jeśli porównując dwa telewizory można się ograniczyć tylko do jakości obrazu. Niestety w wypadku Sony trzeba jednak brać jeszcze pod uwagę inne rzeczy.
ps Z tym "cloudingiem" to już sobie poradzili ?
Odpowiem Ci tak : pewnego pięknego dnia miałem możliwość podjechania do sklepu z moim DVD i kablem SCART (oczywiście najwyższej jakości) i podłączenia świeżo wyjętego z pudła Sony Z5500. miałem ze sobą płytę DVD testową (obrazy w najwyższej jakości SD) i co ? Tragedia obraz ! Panowie mówili mi, że pewnie to moje DVD (Panaonic S75) albo płyta to nie blu ! Uprosiłem ich o danie mi pilota do TV bo wiedziałem, że TV na ustawieniach fabrycznych gra źle ! Dali mi ! Stała się jasność ! nie mogli uwierzyć, że obraz SD może tak dobrze wyglądać jak HD ! Ale jak wielokrotnie pisałem na forum tylko w ustawieniu SPORT ! Philips 9664 na każdym z ustawień fabrycznych gra dobrze, a na własnym LEPIEJ !dune2 napisał:Znowu nie rozumiesz o co mi chodzi.Ja nie przecze ze Philips a dokladnie omawiany model 9664 jest lepszy i ma lepsze parametry bo nie jestem znawca tematyki i nie moge polemizowac z takim "kiki" bo zasypie mnie danymi ktorych i tak nie zrozumiem.
Oczywiście kończymy, jeśli Twoja ocena jakości obrazu w 9664 jest tak adekwatna jak dźwięku (opisanym w I poście) to każdemu nad Twoimi wypowiedziami radzę się zastanowić 2x , a może nawet 3. Dobrych wrażeń i jakości. Pzdr.dune2 napisał:Jakosc dzwieku nawet jak w Philipsie lepsza to nieznacznie a i tak docelowo kupie dobre glosniki.
jaskol napisał:Powinno być
>konfiguracja >instalacja >zegar > Automatyczny tryb zegara
i mozliwosc zmiany na >Reczny
MacVas napisał:...bo nie chcę się zastanawiać nad tym, że coś jest lepsze a coś nie od mojego Phillipsa, bo to raczej nieuniknione że prędzej czy później znajdzie się taki model.
piteremiter napisał:Jak na ten moment po analizie jakościowo-cenowej PFL9664H jest na 1 miejscu ale niestety nie mogę na forum znależć żadnego testu tv, a tak liczyłem na Kikiego