Masakra... Długo już masz ten model? Nie chciałeś go zwrócić czy już się przyzwyczaiłeś?View attachment 21245
Cześć, u mnie taka sytuacja wiec pewnie nawet jak wymienisz na inny model to szału nie będzie. U mnie telewizor nówka w trybie serwisowym 0 godzin wiec po prostu ten typ tak ma.
Na to składa się wiele kwestii. VA na krawędziowym podświetlaniu z reguły wygląda lepiej.Tutaj dołączam się do pytania czy w tej cenie znajdę jakiś lepszy 75 cali, bo to jest jakieś nieporozumienie, żeby w TV za 6k występowały takie wady. Mój 12 letni Samsung lepiej wygląda w nocy.
Cena nawet mega w porządkuDrako28 na żywo mam dwa placki w miejscu przykręcenia nóżek. Na zdjęciu widać też góre - oglądając tv tego nie zauważyłem (być moze ambilight robi tutaj robote w sensie maskuję niedociągnięcia spasowania matrycy). W weekend zawiesze go na scianie zobacze czy po odkręceniu ich - tych nóżek, sytuacja się poprawi. Telewizor przyjechał wczoraj tak wiec na szybko w sumie bez specjalnych testów. Obraz w 4k jest dla mnie bardziej niż zadowalający. Naczytałem się o braku czerni - tutaj też nie ma dramatu. Nie zauważyłem w materiałach 4k żadnego srebrzenia. Android bez zacięć , wszystko płynnie. Pilot w porządku dobrze leży w dłoni. Nie jest to oled ale spodziewałem się gorszej jakości. Zobaczę przez weekend , może trzeba będzie oddać dziada z tym że wszystkie folie już usunięte więc pewnie kłopot. Mój kosztował 5450 w jednej z sieci i cena wydaję się być wporządku za 75 cali.
masz 14 dni na zwrot, ja 55PUS7855/12 zwróciłem po 10 dniach ciągłego walczenia z obrazemMasakra... Długo już masz ten model? Nie chciałeś go zwrócić czy już się przyzwyczaiłeś?
Zastanwiam się czy z czasem ta poświata nie będzie się coraz bardziej rozlewała?
Czytałem opinie innych ludzi i podobno gwarancji na to nie uznają. Nie wiem też czy przyjmą mi zwrot, bo teoretycznie nie powinno być śladów użytkowania, a odwinalem już wszystko z folii.
Zdaje się ze masz na to 45dni. Nie ma to wpływu na zwrotPanowie czy to co widać na załączonym obrazku to jest normalne w tej klasie cenowej ? Wiem że to nie oled ale białe plamy są delikatnie widoczne. Teraz pytanie czy to bubel w sensie wadliwy egzemplarz czy po prostu te modele z matrycą ips tak mają i nie potrzebnie się nakręcam. Od telewizora nie oczekuje cudów ale tutaj ewidentnie jest kłopot ze scenami na czarnym tle. Kolejne pytanie czy przerabiał ktoś zwrot telewizora do MM - telewizor bez folii ( w sensie tej na narożnikach i obudowy), pilot bez folii itp. Oryginalny karton oczywiście jest. Towar zakupiony przez internet dostawa z Media.
Ja mam bardzo podobnie w modelu 75PUS8546Panowie czy to co widać na załączonym obrazku to jest normalne w tej klasie cenowej ? Wiem że to nie oled ale białe plamy są delikatnie widoczne. Teraz pytanie czy to bubel w sensie wadliwy egzemplarz czy po prostu te modele z matrycą ips tak mają i nie potrzebnie się nakręcam. Od telewizora nie oczekuje cudów ale tutaj ewidentnie jest kłopot ze scenami na czarnym tle. Kolejne pytanie czy przerabiał ktoś zwrot telewizora do MM - telewizor bez folii ( w sensie tej na narożnikach i obudowy), pilot bez folii itp. Oryginalny karton oczywiście jest. Towar zakupiony przez internet dostawa z Media.
Wg mnie nie ma. TV ma wielostrefowe jasne wygaszanie. Przy takim ekranie DV nie wnosi za dużo. Ten tryb jest przede wszystkim potrzebny w telewizorach bez strefowego podświetlania lub z krawędziowymi, czyli takich jak obecne PUSy. Tak samo z serią x90j/k która ma podobną liczbę stref. Jeśli nie giercujesz, nie ma sensu zmieniać. W przypadku Philipsow można wręcz mówić o regresie, natomiast w Sonym różnica będzie niewarta dopłaty. Lepiej kupić za parę stówek dobrą przystawkę smart tv.Witam
Przymierzam sie do zakupu nowego tv, nie z konieczności lecz z chęci, ale czegoś nie rozumiem.
Tu jest link do mojego aktualnego tv i drugi przykładowy do potencjalnego następcy, ale patrzyłem nawet sony za 10k i tez miały słabszy kontrast jak i jasność w hdr. Wiem ze jest jeszcze elektronika ale aktualne tv, nie oledy będą miały gorszy bądź podobny
obraz? Jest w ogóle sens wymiany?
https://**********.com/philips-pus8102-test-telewizora-z-podswietleniem-direct-led-2017-ultra-hd/
https://**********.com/telewizory-2...807-120hz-ambilight-test-recenzja/?showfull=1