Witam.
Też dzwoniłem na wsparcie Philipsa - Pani powiedziała z ukrainskim akcentem, że u nich TV działają wszystkie bardzo dobrze i pierwsze słyszy, że seria PUS 8535 ma jakieś problemy - nie mówiła też, że pracują nad jakimś proprawkami jeśli chodzi o problemy z pixelami - czy też szarością chciała stworzyć zgłoszenie serwisowe narazie nie zgłaszałem spróbuję najpierw pewnie przez sklep - ale czarno to widzę... Ustawienia mam z tą jasnością na poziomie 70-80 i jest w miarę ok - ale dla mnie to nie jest rozwiązanie męczą się oczy przy takim oglądaniu poza tym podświetlenie matrycy napewno też się szybciej zużywa. Dla mnie z tym poprawkami w oprogramowaniu to jest pic na wodę - jeśli są użytkownicy którym świeci TV bez problemu po wyjęciu z pudełka - a inni którzy kupili np BF - już nie to na bank włożyli tam tańsze częsci i jest jak jest.
Jak masz 70 to spróbuj zainstalować ponownie system Ja tak zrobiłem ale wcześniej Wgraj nowe aktualizacje te z końcówką 009. A ustawienie mam takie w zaawansowanych mam wyłączone rozszerzenie HDR a kontrast dynamiczny mam na średnim a w normalnych ustawieniach mam 60 kontrast i 65 jasność u mnie obraz jest żyleta.
Też się zastanawiałem czy nie sprzedać na olx. Ja kupiłem za 2600 a teraz są za 3600. Więc nowy tv ktoś by miał tysiąca taniej... Może ktoś będzie mniej wymagający... Heh
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Odbicia są stosunkowo małe, ale są, niemniej, jak patrzyłem w sklepie porównując z innymi, to Philips miał korzystną jakość pod tym względem.W jakim miejscu macie postawiony tv? Bo w sumie nie wiem, jak u niego z odbijaniem światła i czy jak go postawię naprzeciwko okna, które i tak podczas oglądania będę zasłaniał, będzie okej?
Odbicia są stosunkowo małe, ale są, niemniej, jak patrzyłem w sklepie porównując z innymi, to Philips miał korzystną jakość pod tym względem.
Dla mnie największą wadą, której nie da się naprawić ani aktualizacją softu ani zasłonięciem słonecznego są okna kąty patrzenia i nie wiem, czemu nikt o tym nie pisze. To jest TV, nie projektor kinowy, więc w 99% przypadków stoi w pokoju/salonie gdzie jak wiadomo mogą być różne układy mebli. Nie sądzę, żeby wszyscy mieli kanapy/fotele ustawione w linii prostej na wprost TV i tylko stamtąd oglądali TV. Tymczasem wystarczy stanąć lekko w bok, na wysokości krawędzi ekranu i już widać różnicę. Najbardziej na twarzach, które robią się blado-żółte, paskudny efekt. Co gorsza kolory zmieniają się również w pionie, czyli jak ktoś ma TV postawiony na niskiej szafce to jest różnica w obrazie patrząc na TV siedząc i stojąc. Być może się czepiam, ale jeśli widzicie te niuanse w szarościach, to nie wierzę, że nie widzicie tych z boku
Pokaż foto tych plamek.Podłączyłem tv i co na dzień dobry widzę, gdy pojawia mi się cały biały ekran? Taką samą plamkę na środku ekranu, jaką miałem w poprzednim zwróconym tv, tam miałem 3, tu na razie jest 1, widoczna na jasnych tłach, co eliminuje tv, bo to albo kurz w środku, albo przypalona diodka od podświetlenia, a co za tym idzie, z czasem polecą kolejne. Co do obrazu, to na ustawianiach fabrycznych jest OK, ale co z tego, jak Netflixa nie da się oglądać, bo są widoczne zakłócenia w tle, mimo że wczytuje mi najwyższą jakość, nie wiem, czym spowodowane, bo wszystkie ulepszacze wyłączyłem.
Filmik z Smithem na jutubie wygląda normalnie, bez szarości na twarzach. Może jakieś ustawienia by pomogły wydobyć jeszcze lepszy obraz. Podpiąłem nawet naziemną tv i obraz spoko, wiadomo, widać słabe przejścia gdzieś tam w tle, minimalnie, no ale naziemna tv ma słabą jakość ogółem. Ale co z tego, jak ta plamka eliminuje ten tv, bo co mi z pięknego obrazu, jak jakaś plamka na samym środku. Zresztą już na dzień dobry po wyjęciu z pudła czułem, że będzie lipa, bo dolna ramka na środku ewidentnie źle spasowana i jest większa szparka niż powinno to być. Po weekendzie robię zwrot, niech dają kasę i rozglądam się za czymś innym.
EDIT. Heh, włączyłem sobie biała planszę i już są 3 takie plamki, dokładnie tak jak to miałem w poprzednim tv, identycznie w tych samych miejscach.