Jeszcze jedno zdjęcie, tym razem film na pełnym ekranie VLC. Przewód HDMI ma metr długości, bez przesady, przecież to sygnał cyfrowy.
Panowie, szkoda Waszego czasu na szukanie ustawień. Za 3 tys. telewizor nie powinien tak działać. Miałem tv za 1300, 2100 i obraz był o wiele lepszy. Ja nie jestem jakimś purystą, ale k.... bez przesady...
Rzecz właśnie w tym że tak jak piszesz TV za 3k nie powinien tak działać i szukamy przyczyn takiego stanu rzeczy. Po to jest forum aby dzielić się wiedzą i budować rozwiązania.
W moim przypadku TV wyświetlał raczej poprawnie i tak jak mówiłem jedynie kolory mi nie leżały i to postanowiłem ustawić. Wpadłem na ten wątek na tym forum i aż się zarejestrowałem.
To co pokazujesz to nie są ustawienia wyświetlania obrazu... tylko tryby wejścia HDMI. Na jednym ze zdjęć widzę że pasek start "ucieka" Ci poza ekran co już jest sygnałem że jest to źle ustawione bo nie jest 1 pixel do 1 pixela. W dalszym ciągu nie wiem na jakiej rozdzielczości masz ustawiony "monitor" ze strony komputera. Komputer obsługuje 4K? Co do kabla owszem może to i tylko metr ale są różne standardy: HDMI 1.0, 1.1. 1.2, 1.2a, 1.3, 1.3a, 1.3b, 1.3b1, 1.3c, 1.4, 1.4a, 1.4b, 2.0, 2.0a, 2.0b, 2.1. Co ogranicza maksymalną przepustowość tych zer i jedynek jak to nazwaleś
Zacznij proszę robić rzeczy w sposób opisany, a nie robić po swojemu to może w końcu będzie jakiś wniosek z tego wszystkiego