SDman
Banned
W pełni się zgadzam, chociaż jeden tryb. Tak ma np. LG CX.Kalibracja od Kikiego - hahaha xDDDDD
Ludzie, TV powinien dawać prawidłowy obraz zaraz po wyjęciu z pudełka. Wszystkie suwaki i ulepszacze powinny służyć do podkręcenia obrazu pod to jak lubimy, albo pod to jak chciał żebyśmy oglądali film - jego reżyser (tutaj potrzeba profesjonalnej kalibracji i tylko tutaj!)
Tymi ustawieniami wbudowanymi w menu TV mamy sobie ustawić obraz tak żeby było nam wygodnie patrzeć. Odpowiednie dla nas nasycenie kolorów, temperatura barw, kontrast itp. itd. Na nic się to zdaje w sytuacji w której TV posiada wady uniemożliwiające normalne oglądanie. Możecie sobie machać tymi ustawieniami we wszystkie strony a i tak zawsze na wadliwych 8535 będzie źle. Bo to nie kwestia mitycznych ustawień i kalibracji za 10 zł, tylko kwestia wady tych odbiorników. Coś jest "nie halo" na poziomie sprzętowym - i żadne oprogramowanie ani ustawienia zapewne tego nie naprostują.
Szkoda, że Philips dopuszcza się takich wpadek, miałem w 2005 i 2009 wysokie modele serii 9 i to był sprzęt.
Obecnie czytając o PUS8535 wystraszyłem się i nie kupiłem seri 9435/12 model 55" był za 3499, podoba mi się bardzo tylko czy to czasem nie będzie
"niesmaczny cukierek w pięknym opakowaniu".
https://www.youtube.com/watch?v=w0_qZnr3CM4&t=1s
Ostatnia edycja: