O jakiej usterce piszesz ?
Chodzi o obraz oczywiście. Jest z nim problem czy to przy DV czy ciemnych scenach.
O jakiej usterce piszesz ?
Po przygodzie z tragicznym Philipsem 8535 i ponad dwóch latach z TCL P60 subiektywnie dla mnie LG 913 to bardzo dobry telewizor. Kosztował mnie tyle ile rzeczony Philips a przepaść jest kolosalna.
No ale nie o tym jest ten temat. Będę tu zaglądał pełen ciekawości czy Philips naprawi problemy z modelem 8535 czy też nie, a kupujący będą żyli w nieświadomości myśląc że "tak ma być". To jest niepojęte co się działo z obrazem na tym 70 calowym ekranie. Całe szczęście już nie mam tego pudła w domu, ale ile nerwów się najadłem to moje. Do tego nikt z domowników go nie chciał włączać bo zwyczajnie nie nadawał się do oglądania filmów
Sęk w tym, że jesteś chyba pierwszą osobą, która tu zgłaszała taki problem z Philipsem. Możliwe też, że modele z inną przekątną nie mają tych objawów. Możliwe też, że to był problem wyłącznie Twojego egzemplarza. Możliwości jest wiele. Sam na dniach, najprawdopodobniej zamówię ww. Philipsa ale model 50" (50PUS8535). Zobaczymy czy Twoje uwagi się potwierdzą.
Witam też jestem użytkownikiem 50PUS8535 też zauważyłem że w materiałach YouTube i na kanałach słabej rozdzielczości występuje pikseloza w szczególności szare i ciemne odcienie tv użytkuje głównie w dvbt HD i filmy blu ray z pendrive obraz jes wtedy super i niej to wina kalibracji kolorów
No ale tym się przede wszystkim charakteryzują materiały niskiej jakości/rozdzielczości, że widać pikselozę, ciemne plamy czerni zamiast szarości itp. Piszesz o DVB-T a tu masz kanały w bardzo niskiej rozdzielczości - SD (poza TVP1, TVP2 i chyba jeszcze jednym na MUX-8 ), które na każdym TV wyglądają słabo. Chcesz powiedzieć, że w tym TV to gorzej wygląda jak u innych? Masz jakieś bezpośrednie porównanie z telewizorami o podobnej przekątnej (im większa, tym bardziej widać niedoskonałość obrazu)?