Philips PML9008 Telewizor Xtra, Mini LED 4K: zaktualizowane ceny .

J_J

New member
Właśnie jeszcze nie kupiłem, ale mocno chodzi mi po głowie, tylko że mam watpliwości odnośnie współpracy z Chromecastem.

Co do wyglądu, to mam nadzieję, że jutro obejrzę go w sklepie. Aczkolwiek jakimś wielkim fetyszystą ultracienkich telewizorów nie jestem.

Właśnie jeszcze nie kupiłem, ale mocno chodzi mi po głowie, tylko że mam watpliwości odnośnie współpracy z Chromecastem.

Co do wyglądu, to mam nadzieję, że jutro obejrzę go w sklepie. Aczkolwiek jakimś wielkim fetyszystą ultracienkich telewizorów nie jestem.
A o co chodzi z tym chrome?
Jak wisi na ścianie to słabo taki grubas

J_J

New member
@darecki1979 - napisałem w pierwszym poście. Mam z Chromecastem taki problem, że czasami, zwłaszcza przy oglądaniu Disney+, obraz nie jest płynny. Podejrzewam, że po prostu tv dostaje za dużo danych i nie jest w stanie ich przetworzyć, stąd przycięcia.

I ja wiem, że mój obecny model to nie jest żaden szał (kupilem go dość szybko, bo stary mi nagle zdechł) ale mimo wszystko wolę się upewnić przed zakupem nowego.

Co do wyglądu, to dla mnie liczy się to, co i jak telewizor wyświetla, a nie że ma centymetr mniej grubości. Zwłaszcza że go postawię, a nie powieszę.

Mam pytanie, jeżeli model 55 calowy ma "tylko" 80 stref wygaszania, a telewizory innych firm nawet dwuletnie mają 570 (Samsung) to wcale on nie jest taki dobry, jak można o nim przeczytać. Myślę się?

J_J

New member
Z tymi strefami to chyba jest coś nie tak z tłumaczeniem. Bo na zagranicznych stronach znalazłem: "Featuring Mini LED backlighting with local dimming over 1024 zones, this Philips The Xtra 55PML9008 TV offers an intense visual experience" (żródło: https://www.ldlc.com/en/product/PB00577138.html ).

Te wymienione w opisie 80 stref to może dotyczy czegoś innego, np. ambilighta, tylko ktoś poprzestawiał kolejność zdań?

J_J

New member
Z
tymi strefami to chyba jest coś nie tak z tłumaczeniem. Bo na zagranicznych stronach (nie podam linku, bo blokuje post) znalazłem: "Featuring Mini LED backlighting with local dimming over 1024 zones, this Philips The Xtra 55PML9008 TV offers an intense visual experience"

Te wymienione w opisie 80 stref to może dotyczy czegoś innego, np. ambilighta, tylko ktoś poprzestawiał kolejność zdań? Bo juz zgłupiałem.

Z
tymi strefami to chyba jest coś nie tak z tłumaczeniem. Bo na zagranicznych stronach (nie podam linku, bo blokuje post) znalazłem: "Featuring Mini LED backlighting with local dimming over 1024 zones, this Philips The Xtra 55PML9008 TV offers an intense visual experience"

Te wymienione w opisie 80 stref to może dotyczy czegoś innego, np. ambilighta, tylko ktoś poprzestawiał kolejność zdań? Bo juz zgłupiałem.
Pisałem w tej sprawie do Philips Polska i niestety potwierdzili istnienie 80 stref w mniejszym i 144 w większym modelu.

Rafpio76

New member
Mam 9008 65 cali od kilku dni i niestety podświetlenie matrycy to jakiś dramat. Specjalnie dołożyłem do mini Leda licząc na piękną czerń a tu taka niespodzianka. W załączniku stopklatka z czarnego przejścia między scenami podczas oglądania filmu, zrobiona na ustawieniach fabrycznych - tryb film. Źródło to odtwarzacz multimedialny. Z innych źródeł i przy innych ustawieniach trochę lepiej, ale raczej nie do zaakceptowania. W stary kilkunastoletnim Philipsie led serii 8 nie było czegoś takiego. Nie wiem czy to wina tego egzemplarza, czy wszystkie tak świecą?

Attachments

• 20231118_201207.jpg
    20231118_201207.jpg
    3,1 MB · Wyś: 252

J_J

New member
Czyli co właściwie - spokojnie zaczekać, aż pojawią się nowe modele (mnie osobiście się nie spieszy z zakupem), czy szukać innego modelu z serii PUS lub dołożyć do OLEDa?

Mam 9008 65 cali od kilku dni i niestety podświetlenie matrycy to jakiś dramat. Specjalnie dołożyłem do mini Leda licząc na piękną czerń a tu taka niespodzianka. W załączniku stopklatka z czarnego przejścia między scenami podczas oglądania filmu, zrobiona na ustawieniach fabrycznych - tryb film. Źródło to odtwarzacz multimedialny. Z innych źródeł i przy innych ustawieniach trochę lepiej, ale raczej nie do zaakceptowania. W stary kilkunastoletnim Philipsie led serii 8 nie było czegoś takiego. Nie wiem czy to wina tego egzemplarza, czy wszystkie tak świecą?
Nagraj na pendrive jakąś smolistą czarną tapete-obraz i zobacz, bo sam jestem ciekaw, ja by to wyglądało.

Czyli co właściwie - spokojnie zaczekać, aż pojawią się nowe modele (mnie osobiście się nie spieszy z zakupem), czy szukać innego modelu z serii PUS lub dołożyć do OLEDa?
"Wyposażony w podświetlenie Mini LED z 1024-strefowym przyciemnianiem lokalnym, ten telewizor Philips The Xtra 55PML9008 oferuje intensywne wrażenia wizualne. Jest wyposażony w czterordzeniowy procesor z P5 Perfect Picture Engine,"

Też znalazłem taką informację, ale wiarygodność tego, co zamieścił taką informację jest zerowa. W tym odbiorniku jest procesor dwurdzeniowy także....🙈

J_J

New member
Dlatego pytam. Już się przyzwyczaiłem np. przy częściach samochodowych, że jedno źródło mówi jedno, a drugie mówi drugie ;) ale nie myślałem, że przy telewizorach też tak będzie.

Marlo

Active member
Oglądałem na YouTube materiały z PML9008, na ekranie telewizora były
pokazane nocne fajerwerki , i w tych miejscach gdzie była czerń ,pojawiały się fioletowe prześwity ,
które przebijały przez tą czerń. Moim zdaniem ten model powinni wycofać ze sprzedaży.
Philips 55PML9008 3999
Philips 55PUS8818 4099
Dziwne te ceny.

Ostatnia edycja:
Ktoś tutaj nas kłamie? To jest porównanie ze strony producenta🤔

Attachments

• Screenshot_2023-11-23-08-26-41-01_df198e732186825c8df26e3c5a10d7cd.jpg
    Screenshot_2023-11-23-08-26-41-01_df198e732186825c8df26e3c5a10d7cd.jpg
    145,2 KB · Wyś: 270
Musi być błąd , nie takie babole widziałem.
Przecież na opakowaniu PML9008 pisze Mini Led.
Może i błąd, ale wyświetlany obraz w tych telewizorach chyba u wszystkich potwierdzałby, że nie jest, to błąd. W Media Expert jest i 55pml9008 i 55pml9308 różnica w cenie ogromną, ale w parametrach już nie. Może właśnie w wyświetlaczach? Nie wiem.

Do góry