A o co chodzi z tym chrome?Właśnie jeszcze nie kupiłem, ale mocno chodzi mi po głowie, tylko że mam watpliwości odnośnie współpracy z Chromecastem.
Co do wyglądu, to mam nadzieję, że jutro obejrzę go w sklepie. Aczkolwiek jakimś wielkim fetyszystą ultracienkich telewizorów nie jestem.
Pisałem w tej sprawie do Philips Polska i niestety potwierdzili istnienie 80 stref w mniejszym i 144 w większym modelu.Z
tymi strefami to chyba jest coś nie tak z tłumaczeniem. Bo na zagranicznych stronach (nie podam linku, bo blokuje post) znalazłem: "Featuring Mini LED backlighting with local dimming over 1024 zones, this Philips The Xtra 55PML9008 TV offers an intense visual experience"
Te wymienione w opisie 80 stref to może dotyczy czegoś innego, np. ambilighta, tylko ktoś poprzestawiał kolejność zdań? Bo juz zgłupiałem.
Nagraj na pendrive jakąś smolistą czarną tapete-obraz i zobacz, bo sam jestem ciekaw, ja by to wyglądało.Mam 9008 65 cali od kilku dni i niestety podświetlenie matrycy to jakiś dramat. Specjalnie dołożyłem do mini Leda licząc na piękną czerń a tu taka niespodzianka. W załączniku stopklatka z czarnego przejścia między scenami podczas oglądania filmu, zrobiona na ustawieniach fabrycznych - tryb film. Źródło to odtwarzacz multimedialny. Z innych źródeł i przy innych ustawieniach trochę lepiej, ale raczej nie do zaakceptowania. W stary kilkunastoletnim Philipsie led serii 8 nie było czegoś takiego. Nie wiem czy to wina tego egzemplarza, czy wszystkie tak świecą?
"Wyposażony w podświetlenie Mini LED z 1024-strefowym przyciemnianiem lokalnym, ten telewizor Philips The Xtra 55PML9008 oferuje intensywne wrażenia wizualne. Jest wyposażony w czterordzeniowy procesor z P5 Perfect Picture Engine,"Czyli co właściwie - spokojnie zaczekać, aż pojawią się nowe modele (mnie osobiście się nie spieszy z zakupem), czy szukać innego modelu z serii PUS lub dołożyć do OLEDa?
Nie o procesor chodzi, spójrz na pozycję - WyświetlaczeP5 to nie jest procesor , tylko silnik graficzny.
Może i błąd, ale wyświetlany obraz w tych telewizorach chyba u wszystkich potwierdzałby, że nie jest, to błąd. W Media Expert jest i 55pml9008 i 55pml9308 różnica w cenie ogromną, ale w parametrach już nie. Może właśnie w wyświetlaczach? Nie wiem.Musi być błąd , nie takie babole widziałem.
Przecież na opakowaniu PML9008 pisze Mini Led.