Witam. Właśnie zakupiłem odtwarzacz Philips hmp 5000 z myślą o streamowaniu filmów za pomocą wifi z laptopa i tu mam problem. Chodzi mi tylko o stream filmów 720/1080 i do tego zainstalowałem Ps3 Media Serwer. Wszystko chodzi ładnie, ale mam wrażenie, że tracą filmy na jakości i brak napisów, największy problem to brak napisów. Czy jest ktoś kto może mi pomóc ? :/ Testowałem jeszcze Tversity i napisów też nie łyka w txt i srt.
HELP !!!!
Witam, wydaje mi się, że filmy z napisamy dostepne tylko przez standardowe udostępnianie ( samba ). Przez DLNA ( UPnP ) tylko pliki multimedialne w związku z czym nie widzi txt i innych.
Wszystko byłoby może i fajnie ale pliki dostępne przez udostepnianie nie dają sie sortować i sa poukladane w kolejnosci nagrania na dysk - masakra.
Jezeli komuś działaja napisy przez DLNA ( UPnP ) proszę o informację.
Witam,
Chciałbym zapytać czy Youtube HD (1080p) dziala ?
dzieki
Witam,
Zakupilem wczoraj tego Philipsa, podlaczylem go do telewizora Samsung LE40A856 i niestety ale filmy nie odtwarzaja mi sie progresywnie :/ obraz wyglada najgorzej jak film ze starego wesele :/ wlaczylem w ustawieniach odtwarzacza 1080p 24hz ale nic to nie zmienia, odpalalem film w 720p mkv h264 23.99 fps i niestety kupa tak samo jak odpalalem film w mniejszej rozdzielczosci avi i jest to samo :/ prosba o pomoc
Próbowałem powyższych rad i niestety nadal bez zmian :/ dla testu podłączyłem tego philipsa do telewizora panasonic i wszystko ładnie śmiga, na samsungu dalej jest tak samo - filmy nie odtwarzaja sie progresywnie przez co wygladaja strasznie :/ przywracalem ustawienia fabryczne i dalej nic, szukalem w tv bo myslalem ze moze tam jest cos przestawione ale niestety nie znalazlem zadnej takiej opcji :/
pomocy !
maderos może to wina kabla hdmi-pozamieniaj,jeden drugiemu nie równy ja mam przyłączony hmp5000 z telewizorem i zastanawiało mnie czego obraz nieraz zanikał na kilka sekund przy oglądaniu zdjęć i po kilku sekundach znów byłOk...jest problem. Philips wpięty do ampli (Yamaha RX-V671)po hdmi, z ampli na TV tez hdmi. Po odpaleniu całości, obraz na TV co jakieś 2-3 sekundy znika. I tak w kolko. Żadne ustawienia czy to w ampli czy w Philipsie nie maja wpływu na zmianę tego migania. Philips podpinamy w rożne wejścia hdmi w ampli. Ma ktoś tak podpięte i może potwierdzić ze u niego działa?
Witaj, ja mam RX-765 i mam HMP5000 podpięty do ampli i nie mam problemu. Prawdopodobnie wina Przewodu HDMI.Ok...jest problem. Philips wpięty do ampli (Yamaha RX-V671)po hdmi, z ampli na TV tez hdmi. Po odpaleniu całości, obraz na TV co jakieś 2-3 sekundy znika. I tak w kolko. Żadne ustawienia czy to w ampli czy w Philipsie nie maja wpływu na zmianę tego migania. Philips podpinamy w rożne wejścia hdmi w ampli. Ma ktoś tak podpięte i może potwierdzić ze u niego działa?