No proszę i zguba się znalazła... Heh
Już mam

No proszę i zguba się znalazła... Heh
Pany ważna sprawa. kilka dni temu pisałem z prośbą o polecenie tv 65" do 3.5k zł. Teściowa kupiła już LG NANO 883PB w wersji 65". Dobrała do tego soundbar Sony SN6 z tego co pamiętam.
Dzisiaj go instalowałem, tv spoko - zadowoleni. Problem pojawił się przy próbie podłączenia soundbara. Konkretnie chodzi o to, że optyk po stronie soundbara wszedł normalnie, ale po stronie LG już nie. Tam to wejście optyczne jest jakieś dziwne, nie świeci, bez tej klapki, z miejscem na bolec około 1cm głębiej i zwykły kabel optyczny nie wchodzi. Wtyk optyczny jest z jednej strony ścięty, u mnie to kwadrat. Jezeli mi się uda to wrzucę zdjęcie poglądowe.
Później próbowałem HDMI ARC i też klapa. O ile tutaj wszystko weszło tam gdzie powinno to dźwięku też było. Tutaj nie wiem co nie zagrało. Kabel wziąłem z nowego MiBoxa od Xiaomi... Wydawało mi się, że do ARC wystarczy zwykły HDMI v1.4... W ustawieniach mam przełącznik na eARC, ale do tego już chyba v2.1 potrzeba, a ten kabel raczej w tym standardzie nie jest.
Wracając do optyka, wyszperałem w necie, że jest coś takiego jak TOSLINK, ale nie wiem z czym to się je. Czy to nie zwykły optyk pod inną nazwą.
Proszę o pomoc oraz info jak to wygląda w przypadku PUS9206, chciałbym być przygotowany.
View attachment 20255
...to chyba nie w tym temacie powinieneś pytać. Tutaj prawimy o PUS9206:szukaj:
Dzięki, już myślałem, że ślepy jestemW 8506 brak niestety przycisku info (DVB-T) , którego mi bardzo ale to bardzo brakuje...
@conqest.
Przepraszam. Poprzednio podałem moje domyślne ustawienia z pamięci i pokrecilem.
Prawidłowe to: 127, 105,68,0,0,0. Czy mogę Cię prosić o ponowne przeliczenie?
Results for 2p mva settings calibrated D75 gamma 2.35 (100 nits)
118,118,79: 0,0,1
Results for 2p mva settings calibrated D75 gamma 2.35 (200 nits)
99,99,63: 0,0,1
Results for 2p mva settings calibrated D75 gamma 2.2
115,124,86: 0,0,0
Results for 2p mva settings calibrated D75 gamma 2.35 (100 nits)
118,118,79: 0,0,1
Results for 2p mva settings calibrated D75 gamma 2.35 (200 nits)
99,99,63: 0,0,1
Results for 2p mva settings calibrated D75 gamma 2.2
115,124,86: 0,0,0
To nie tak że adekwatny czy nie adekwatny. Np ustawienia od Kikiego a ustawienia z innej kalibracji będą się różniły. W opisie pisze dlaczego są trzy wersje. U mnie najlepiej było na 1 i 3. Ostatecznie ustawiłem to sobie na ISF NOC jako alternatywę dla tych które podałem na forum (ISF DZIEŃ). Isf dzień są idealne dla mojego dekodera 4K ale już np dla viaplay czy hbo go dużo lepsze są te z isf noc, a że tv sam to przełącza to dlaczego mam sobie nie ustawić pod każde źródło...
@ferg80
Nie, nie będą bo temperaturę barwową w isf dzień mam na własny a w isf noc nam na ciepły i wtedy 2 i 20 są różne.