A więc tak dałem powrót do ustawień fabrycznych i wykasowało ustawienia obrazu i dźwięku, nie wykasowało list kanałów ani aplikacji. Myślę co by zrobić by wykasowało listę kanałów sat i naziemną? Przypomniałem sobie jak z pendrive przywracałem listę kanałów, to za pierwszym razem nie zapisało mi listy kanałów tylko skasowało wszystkie listy kanałów, a dopiero za drugim razem przywróciło listę kanałów. Tak zrobiłem dałem przywróć listę kanałów z pendrive i ok i wykasowało wszystko tak jak chciałem, więc dałem od nowa skanowanie pasma telewizji naziemnej oraz satelity według operatora NC+ i stworzyło mi dwie oddzielne listy i z tych dwóch oddzielnych list przeżuciłem do ulubionych a następnie w ulubionych poprzenosiłem sobie pojedyńczo kanały (bo nie da się kilku zafajkować) na odpowiednie pozycje. Po tych czynnościach mam z powrotem tak samo ułożone kanały jak wcześniej oraz pojawiło się EPG na wszystkich kanałach z satelity, więc cel osiągnięty, ale zeszło z tym sporo czasu, by tak samo jak wcześniej ułożyć sobie listę kanałów ulubionych naziemno-satelitarną.
Więc tak informacyjnie w telewizorze Philips :
- ustawienia fabryczne - kasuje ustawienia obrazu i dźwięku. Listy kanałów i aplikacje pozostają nietknięte.
- zainstaluj ponownie telewizor - kasuje wszystko, tak jak by telewizor wyjechał z fabryki, wtym wgrane appki, listy kanałów, ustawienia obrazu i dźwięku.
Ciekawi mnie jeszcze czy jest inny sposób na wykasowanie samych list kanałów w Philipsie ?
Dziękuję wszystkim którzy mi pomagali, problem z EPG został rozwiązany, co było tego przyczyną, że po przywrócenia z pendriva na części kanałów z sat brakowało EPG nie wiem, może jakiś błąd podczas zapisu na pendrive wystąpił nie wiem ?