Philips 65pus8818 białe plamy na czarnym tle

dun

New member
Wczoraj przyjrzałem się jeszcze ekranowi i okazało się, że na domiar złego pojawił się czerwony piksel (subpiksel). Piksel świeci się w bliskich okolicach tej najjaśniejszej plamy.

U mnie również pojawił się czerwony piksel, ale wydaje mi się, że jest widoczny tylko podczas wyłączania konsoli PS5. Mam więc dwie teorie...
  • Albo pixel faktycznie jest martwy ale dimming (wygaszanie pikseli) go dobrze ukrywa
  • Albo jest to kwestia sygnału.

Muszę się temu przyjrzeć dokładniej.

Lucas83

Member
Jutro wrzucę zdjęcia czerwonego piksela u mnie. Będzie można porównać z Twoim.

Link możesz podesłać mi w PW. Chętnie zaznajomię się z treścią.

Lucas83

Member
Przepraszam za zwłokę, miałem natłok innych spraw. Wrzucam poniżej fotki piksela:

IMG_3980.JPEG

IMG_3981.JPEG

Serwis ma ponownie odebrać TV ode mnie.

Lucas83

Member
Super to będzie jak w końcu dostanę zwrot środków za ten TV i będę mógł kupić coś innego. Wczoraj wieczorem znalazłem kolejne dwa martwe piksele. Fotki wrzucę dziś wieczorem. Jakość tej wymienionej matrycy jest po prostu żenująco niska i takie coś w ogóle nie powinno trafić do klienta jako nowa część. Wygląda na jakiś odpad produkcyjny.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak jak pisałem wiele razy - wystarczy żeby sprawdzić przed zakupem przy kalibracji i cieszyć się z takiego zakupu.
Bo wówczas gra świetnie.

djrzz

Member
20 lat czego? Jeśli chodzi Ci o tv to zmartwię Cie, philipsy często do końca gwarancji nie wytrzymują. Wiem bo tak miałem, 3 padły mi przed końcem gwarancji.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ci co otrzymali po sprawdzeniu bardzo sobie chwalą.
A ironia zupełnie nie potrzebna, chyba że to taki folklor klas niższych.
Mam Cię za porządnego gościa.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To tylko sprzęt.
Psują się promy kosmiczne które kosztują 100000000 $
Większość ludzi na świecie to przyjmuje do wiadomości.

Do góry