Jeśli uważasz ,że ktoś nie ma racji i piszesz ,że
to może napisz co miałeś na myśli.
A nie ograniczasz się do nic nie mówiących ogólników.
Nie miałeś trudniejszego pytania?
Odpowiedź brzmi: zapamiętaj:
1. wizja TP
Właścicielem jest TPV. Ci, którzy produkują monitory AOC (liderzy rynku monitorów na świecie) + monitory Philips. Tajwan. Sąsiedzi marek, które wszyscy znamy, takich jak ASUS, MSI, Gigabyte i innych innych gigantów
2. 2011 lub 2012 (nie pamiętam dokładnie)
Philips wydzielił swój dział TV, który ponosił straty w TPV. Sprzedają go, aby skupić się na bardziej dochodowych rzeczach. Co ma sens. Biznes
TPV w tym czasie produkowało monitory Philipsa i było głównym dostawcą Philipsa do produkcji telewizorów.
3. Następnie nastąpiło całkowite przejęcie jednostki biznesowej TPV
4. Siedziba główna znajduje się w Holandii. Centrum rozwoju znajduje się tam, gdzie było: w Belgii (Gent).
5. Od 2011 roku po takim ruchu wszyscy "pochowali" telewizory Philipsa.
Ale są one bardziej żywe niż kiedykolwiek. Robią telewizory NIE gorsze od innych, często jedne z najlepszych pod względem stosunku jakości do ceny (ten sam PUS8818 jest lepszy od wielu konkurentów, jeśli dobrze zrozumiesz jego cechy) lub ten sam OLED718, który ma niewielu konkurentów. Telewizory otrzymują prestiżowe nagrody EISA rok po roku.
Jedyną rzeczą, którą moim zdaniem słabo wdrożyli, jest reklama. I mam wrażenie, że jej nie potrzebują. Pracują po cichu na rynek europejski i mają wystarczająco dużo do roboty. Ale mogę się mylić i to tylko moja subiektywna opinia.
Więcej informacji znajdziecie w ... google. To takie proste. Ale trudniejsze niż pisanie bzdur
.