Może i DSE to się nazywa, nie wiem, ten drugi egzemplarz ma mniej to według mnie widoczne.
Jeszcze mam taki dziwny problem,
Dwa telewiozry 65PUS8807, to samo oprogramowanie, podłączone do tej samej anteny w tym samym domu, jeden na parterze drugi na piętrze. W jednym na piętrze na kanale TVN nie pojawia się HbbTV, prubowałem już prawie wszystkiego wyciągnięcie wtyczki z kontaktu na 3 godziny, powtórne skanowanie pasma telewizyjnego, wykasowane pamięci w HbbTV, sprawdziłem pod + na TVN czy HbbTV na tym kanale nie jest wyłączone, nawet Philips podesłał mi nowsze oprogramowanie z końcówką 113 niż dostępne online i nic. Telewizor na tym jednym kanale TVN zachowuje się tak, jak by nie była nadawana wogóle sygnalizacja HbbTV z nadajnika, bo przyciski góra/dół/lewo/prawo i ok działają, a przy HbbTV są nie aktywne. Na innych kanałach HbbTV działa wtym na Polsacie z tego samego MUXa co TVN. Normalnie czary. Jutro dam jeszcze zainstaluj ponownie telewizor, a jak to nie pomoże w sobotę tem co nie działa HbbTV przeniosę w to miejsce gdzie jest działający.