Ja nie napisalem ze nie jestes na biezaco z softami
napisalem ze byc moze o tym z 4 lutego nie wiedziales ..... mi chodzi tylko o to ze jesli 4 lutego pojawil sie soft to oznacza ze to jest najnowszy soft skoro 6 tygodni temu czy nawet juz ponad powiedzieli z philipsa ze w nowym sofcie zalatwia ten problem to oznazcza ze w tym sofcie powinni to naprawic, a nie naprawili i dalej jest ta wada.... i tylko tyle
A nie czytam wszystkiego o philipsach z kazdej serii bo nie mam takiej potrzeby,gdyz po pierwsze nie jestem fanatykiem philipsa czy tez zadnej innej marki, a dwa nie interesuja mnie nizsze serie..... chodzi tylko i wylacznie o fakt ze w tym sofcie powinien byc naprawiony ten blad tak jak powiedzieli temu uzytkownikowi jak rowniez z tego co napisal ktos na konkurencyjnym forum od philipsa czy od serwisu philipsa ze jest to wylacznie problem softu i w najnowszym sofcie bedzie po problemie... jak widac chyba zapomnieli o tym w koncu da sie z tym zyc - a to ze kosztowal tv ponad 14 tys to co tam drobnostka.. A moze w gwarancji powinno byc napisane ze kupujac tv philipsa trzeba patrzec na date produkcji przy zakupie i na soft jaki jest wgrany bo to jest istotne dla prawidlowej pracy tego czy innego modelu... Na szczescie kolega Play jest zadowolony bo nie dosc ze taniej kupil to jeszcze wszystko jest ok... inni niestety nie mieli takiego szczescia...
lolek
lolek